Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Gürcistan Savunma Bakanı: 'Azerbaycan, Gürcistan'ın Stratejik Partneridir'
 
 Gürcistan Savunma Bakanı Davit Kezeraşvili Day.az'a açıklamalarda bulundu.
Bugün Gürcistan silahlı kuvvetleri verimli midir?
 
Gürcistan silahlı kuvvetlerinin askeri doktrini "güvenlik" konseptine dayanmaktadır; hem sınırları dışındaki uluslararası görevleri hem de iç güvenlik görevlerini yerine getirecek kabiliyettedirler.
 
Sizce Güney Kafkaslar'da kimin silahlı kuvvetleri muhtemel bir savaşa daha hazırlıklı?
 
Zor günler geçiren bölgedeki (Güney Kafkaslar) her ülkenin önceliği silahlı kuvvetlerini geliştirmek. Savaş hazırlığı bağlamında Gürcistan silahlı kuvvetleri kendilerine verilecek her türlü görevi yerine getirmeye hazırdır.
 
Abhazya ve Güney Osetya problemlerinin çözümü Sizce mümkün müdür? Eğer Rusya Abhazya'nın yanında yer alırsa Gürcistan silahlı kuvvetleri toprak bütünlüğünü sağlayabilecek mi?
 
Gürcistan olarak çatışmaların barışçı yollardan çözülmesi için mümkün olan bütün tedbirleri alıyoruz ve uluslararası toplum da bu süreçte bize yardım ediyor ki çatışmaların barışçı bir şekilde çözüleceğine dair umudumuz devam ediyor.İhtiyaç halinde Gürcistan silahlı kuvvetleri ülkemizin tüm düşmanlarına karşı toprak bütünlüğümüzü ve egemenliğimizi savunacak güçtedir çünkü bu amaç için kuruldular.
 
Dağlık Karabağ savaşının tekrar alevlenme ihtimali yadsınamaz. Gürcistan, bu durumda Azerbaycan'a nasıl yardım edebilir?
 
Gürcistan olarak Dağlık Karabağ dahil tüm çatışmaların barışçı yollardan çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. çatışma bölgelerinde ortaya çıkabilecek tedhiş bölgedeki istikrarı olumsuz etkileyecek ve tüm bölge ülkeleri bunun bedelini ödeyecektir.
 
Gürcistan ve Azerbaycan arasında askeri bir anlaşma yapılmasına dair herhangi bir girişim mevcut mudur ve askeri alanda iki ülke birbirlerine ne tür yardımlarda bulunabilirler?
 
Azerbaycan, Gürcistan'ın önemli bir stratejik partneridir. Askeri işbirliği bağlaımda ise 12 Aralık 2002'de Gürcistan ve Azerbaycan Savunma Bakanları askeri sektörde işbirliği anlaşması imzalamışlardı. Bu anlaşma dahilinde silahlı kuvvetlerin geliştirilmesi konularında deneyim paylaşımı, askeri reform ve silahlı kuvvetlerin düzenlenmesi: askeri ve teknik, askeri ve ekonomik, askeri ve bilimsel ve askeri tüzel aktiviteler; askeri eğitim ve askeri personelin hazırlanması, hava savunma sektörü gibi alanlarda işbirliği sayılabilir.
 
Sizce Abhazya, Güney Osetya ve Dağlık Karabağ problemlerinde Gürcistan ve Azerbaycan arasında karşılıklı desteği öngören askeri bir anlaşmanın ortaya konması GUAM çerçevesinde ülkeler arasındaki yakın işbirliği açısından yeri nedir?
 
Gürcü tarafı olarak Dağlık Karabağ meselesinin barışçıl çözümü için her türlü yardımı yapmaya hazırız ve aynı desteği Azerbaycan tarafından da görmekten memnuniyet duyarız. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.