Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kitovani'nin Açıklamaları Gürcistan'da Yankı Bulmadı
Kitovani: 0, Ankvab: 1

Gürcü politologlar ve bağımsız uzmanlar, sanki ağız birliği etmişler Abhazya’daki devlet başkanlığı seçimleri hakkında hiçbir laf etmiyor, taraf tutmuyor ve ahlaklı davranıyorlar.

Moskovskaya Pravda”* tamlaması, pek çok Gürcistan vatandaşına başarılı çalışmaları anımsatıyor! Geçenlerde bu gülünç isimli yayın organında Gürcü bir generalle (Tengiz Kitovani) yapılan bir röportaj yayınlandı. Ki bu general, geçen binyıldan beri kayıp olan birisi. İşte ben buna başarılı değil, berbat bir çalışma derim. Ve buna sessiz kalmamak lazım. Bir an için imkansızın olduğunu farz edelim ve diyelim ki Tengiz Kitovani doğru söylüyor ve sayın Ankvab 1992 - 1993 yıllarındaki savaş esnasında Şevardnadze’nin Abhazya’daki ajanı ve muhbiriydi. O zaman hemen şu soru akla geliyor: Bu bilgilerin özellikle şimdi yayılması, kimin çıkarlarına hizmet ediyor? - İsyancı generalin anavatanı olan Gürcistan’ın mı? - Azimle savaşan generali aşağılayan Abhazya’nın mı? - Tiflis ile Sohum arasındaki siyasi çatışmanın silahlı çatışmaya dönüşmesinin Gürcistan cephesindeki baş müsebbibi (Rus askeri üslerinden arta kalan silahları Tiflis’teki Transkafkasya Askeri Bölgesi yönetiminden almayı hesap ediyordu) olan günahkar generali barındıran Rusya’nın mı?

Doğruluğu belli olmayan bilgilere duyulan yersiz merakın etkisi hiçbir zaman bir dakikadan fazla sürmez. Bahsettiğimiz röportaj da bu paralelde, isimsiz yazarının yazısına biçtiği rolün tam tersi bir tepkiyle karşılandı.

Artık fosil olmuş bu göçmenin (Kitovani) sözleri Tiflis’te de itibar görmedi. Bazı muhalefet liderlerinin (90’lı yılların Gürcistan hükümetinde çalışanlar) Kitovani’nin sözlerine dair yorumları bugün (16 Ağustos) Gürcü basınında yankı buldu. Yorumlar tek bir görüşte birleşiyor: Aleksandr Ankvab kıymetli bir düşman ve şerefli bir rakiptir. “Moskovskaya Pravda” onun şerefine leke sürmeyi başaramamıştır. Röportaj, herzamanki gibi Tengiz Kitovani’nin kendini gündemde tutma girişiminden başka Bir şey değildir.

Eminim ki, geçen devlet başkanlığı seçim kampanyasını layıkıyla yürüten Abhazya vatandaşları, bu sefer de en iyi adayı seçme gibi zor bir görevin üstesinden geleceklerdir. Tercih edecekleri adaydan dolayı ileride hayal kırıklığı yaşamamalarını temenni ediyorum.

_____________________________

* Moskovskaya Pravda (Moskova Gerçeği): Rusya’da çıkan günlük sosyal-siyasi gazete.

Kaynak: www.ekhokavkaza.org
Yazan  : Soso Tsiskarişvili/Tiflis
Rusça’dan çeviren: Zeynep Kuşba

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.