Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Parlamento adına Umarov'la ilgili karar
çeçen direniş lideri Doku Umarov’un kendisine atfedilen bir açıklama ile ‘Kuzey Kafkasya Emirliği’ni ilan etmesinin yankıları sürerken çeçen-İçkerya Parlamentosu adına parlamento başkanı Jaloudi Saralyapov bir karar yayımladı.

“çeçen-İçkerya Parlamentosu 1-B Nolu Kararı” kodunu taşıyan kararda Saralyapov, Umarov’un devlet başkanlığı görevinden alındığını belirtiyor.
çeçen-İçkerya’nın resmi haber ajansı Chechenpress’in yayımladığı ve Saralyapov’un imzasını taşıyan kararda şu ifadeler geçiyor:
“Dokka Umarov'un kendisini Kafkasya Emirliği Emiri olarak ilan etmesinin çeçen-İçkerya Cumhuriyeti Anayasası’na, özellikle de 69. maddeye aykırı olmasına bağlı olarak devlet başkanlığı görevinden ve bakanlar kurulu başkanlığından uzaklaştırılmasına dair çeçen-İçkerya Parlamentosu şunları hükme bağlıyor: 1. Dördüncü bölüm 86-88. maddelere uygun olarak yeni özgür seçimler yapılıncaya kadar çeçen-İçkerya Cumhuriyeti’nde tüm yönetim yetkisini Parlamentoya üzerine alıyor. 2. Karar imzalandığı andan itibaren yürürlüğe girer. 3. Bu kararın yerine getirilmesinde kontrolü üzerime alıyorum.” öZ/FT (Ajans Kafkas)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.