Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Don Kozakları, Poltava'da Atamansız Forum Düzenliyor
 
Rusya Federasyonu Kozakları, İsveçlilere karşı kazandıkları zaferin 300. yıldönümü kutlamalarına hazırlık amacıyla Ukrayna topraklarındaki Poltava şehrinde bir forum düzenledi.
Rusya Kozaklarının organize ettiği forumun, Rusya Federasyonu Kozakları Yüksek Atamanı ve Don Kazakları Atamanı Viktor Volodatski'nin Ukraynaya girmesine izin verilmemesi sebebiyle atamansız olarak yapıldığı belirtildi. Viktor Volodatski yaptığı açıklamada, Ukrayna yönetiminin kendisinin Poltava şehrine gitmesini engellediğini söyledi.
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı da Viktor Volodatski'nin Ukrayna'ya girmesine izin verilmemesine tepki göstererek, bu tavra mutlaka karşılık vereceklerini, kendilerinin de kara liste hazırlayarak Ukrayna'dan Rusya'ya girişlerde listede ismi olanlara izin vermeyeceklerini açıkladı.
Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz aylarda Kabardey - Balkar Cumhuriyetinde UçD (Uluslar arası çerkes Derneği) ofisinde yapılan ve Kabardey - Balkar "Agide Hase", Afganistan Savaşı Gazileri, Abhazya Gönüllüleri Birliği ve UçD (Uluslar arası çerkes Derneği)'nin katıldığı toplantıda Rusya'nın İsveçlilere karşı kazandığı Poltava zaferinin 300. yıl kutlamalarının 2009 yılında birlikte yapılması konusunda görüş birliğine varılmıştı. Kabardey- Balkar aydınları ve tarihçileri bu mutabakata sert tepki göstermiş, olayın Adigelerle hiçbir alakası olmadığını belirterek girişimi tarihi saptırma gayreti olarak değerlendirmişlerdi. Aydınlar, Ukrayna'da yapılmış bir savaşın zaferini kutlamanın çerkes tarihi ile uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını ifade ederek girişimcilere sert tepki göstermişlerdi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.