Arama

Cenevre Görüşmelerinin 8. Raundu Bugün Başlıyor
 
Güney Kafkasya’nın güvenliği ve mültecilerin durumunun görüşüldüğü Cenevre görüşmelerinin 8. raundu bugün Cenevre’de başlıyor.
Bilindiği gibi Cenevre görüşmeleri 12 Ağustos 2008 tarihinde Sarkozi ve Medvedev tarafından Güney Osetya’daki savaşı durduran anlaşmadan sonra başladı. Cenevre görüşmelerinde Güney Kafkasya’nın güvenliği ve mültecilerin durumu ele alınıyor. Bu görüşmelere Gürcistan, Güney Osetya, Abhazya, Rusya Federasyonu, ABD, AB, AGİT ve BM temsilcileri katılıyor.
Cenevre’de bugün başlayacak görüşmelerde Gürcistan, Güney Osetya güvenlik birimleri tarafından gözaltına alınan Gürcü vatandaşların serbest bırakılmasını isteyeceği; Rusya Federasyonu’nun ise Gürcistan’dan Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerine karşı güç kullanmayacağını taahhüt eden uluslararası bir belgeyi imzalamasını isteyeceği bildirildi.
Abhazya’dan bugünkü Cenevre görüşmelerine Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş’ın Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Danışmanı Vyeçeslav çirikba başkanlığında bir heyetin katılacağı belirtildi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.