Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Safaraliev: ‘Kafkasya Sorumlusu Olacak İsim Dikkatli Seçilmeli’
 
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in Rusya parlamentosu üst kanadı Federal Konsey'de yıllık ulusa sesleniş konuşmasında, merkezi hükümette   Kafkasya’dan sorumlu bir kişinin mutlaka olması gerektiğini söylemesinden sonra yapılan değerlendirmeler devam ediyor.
Konuyla ilgili tartışmalarda, en çok Kafkasya sorumlusunun kim olacağı ve bu kişide bulunması gereken vasıflar ön plana çıkıyor. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Dağıstan Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Parlamentosu alt kanadı Duma’daki temsilcisi milletvekili Gacimet Safaraliev, Medvedev’in işaret ettiği Kafkasya sorumlusu olacak kişinin tanınmış, saygıdeğer, dürüst ve Rus uyruklu olması gerektiğini söyledi.
Duma Milletvekili Gajimet Safaraliev, Kafkasya sorumlusu olacak kişinin Rusya yönetiminde Bakanlık düzeyinde olması gerektiğini belirterek, Güney Rusya Federal Bölge Başkanından farklı bir misyon ve vizyonunun olması gerektiğini söyledi.
Safaraliev, Kafkasya sorumlusu olacak kişinin Kuzey Kafkasya’da öncelikle ekonomik-sosyal sorunlara öncelik vermesi gerektiğini ifade etti.
Duma Milletvekili Safraliev, Kafkasya sorumlusu olarak Dimitri Kozak isminin uygun olduğunu söyledi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.