Arama

Kafkasya Gündeminde, Görev Süreleri Dolan Cumhurbaşkanları Var

 
Kafkasya Cumhuriyetleri'nde, 2010 yılında görev süresi dolan Cumhurbaşkanlarının yerine atamalar yapılacak.
2010 yılında Kafkasya'nın en büyük cumhuriyeti olan Dağıstan Cumhurbaşkanı Mukhu Aliev'in görev süresi Şubat ayı başında doluyor. Dağıstan Cumhurbaşkanlığı için Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'e sunulan 5 kişilik bir listeden kimin atanacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Rusya Devlet Başkanına sunulan Cumhurbaşkanı aday listesinde 5 isim olmasına rağmen Dağıstan Cumhurbaşkanlığına yine mevcut Cumhurbaşkanı Mukhu Aliev'in atanma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.
Dağıstan'da yaşanabilecek bir istikrarsızlığın tüm Kafkasya''yı etkileyebileceği düşüncesiyle, Dağıstan Cumhurbaşkanlığına çok önem veriliyor.
öte yandan Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Arsen Kanokov'un görev süresi de 28 Eylül 2010 tarihinde sona erecek.
Gözlemciler, son zamanlarda Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde yaşanan etnik gerginlikler ve özellikle de Adigeler ile Balkarlar arasında yaşanan toprak sorununa rağmen Arsen Kanokov'un da tekrar Kabardey-Balkar Cumhurbaşkanlığına atanma şansının yüksek olduğunu belirtiyorlar. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.