Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Putin'in Partisinde Sular Durulmuyor

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in üye olmadığı, ancak genel başkan olduğu Birleşik Rusya partisinde sular durulmuyor.
Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in üye olmadığı, ancak genel başkan olduğu Birleşik Rusya partisinde sular durulmuyor. Ekim ayında gerçekleşen kısmi yerel seçimlerde Birleşik Rusya'nın neredeyse tulum çıkarmasının ardından eleştiriler artarak devam ediyor. Muhalefet partilerinin Duma'da oturumlara katılmama kararı Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in aracı olması ile çözülürken, Kremlin mevcut yapının gerçek temsili oluşturmadığı eleştirisini getirdi.
Ardından Federal Konsey Başkanı Sergey Mironov'un Putin ve partisine yönelik sert açıklamaları geldi. Dışarıda ve içeride sürdürülen politikaların bir çoğuna katıldığını ifade eden Mironov, ekonomik krizle mücadelede mevcut hükümeti başarısızlıkla suçladı. Mironov'un Putin'e yönelik eleştirilerine sert karşılık veren parti milletvekilleri, Mironov'un koltuğunu Birleşik Rusya'ya borçlu olduğunu hatırlattı. Mironov'u 'gemiyi terk eden fareye' benzeten parti temsilcileri muhalefet partisi 'Adaletli Rusya'nın liderini saygılı olmaya davet etti. önceki gün gerçekleşen Mironov-Birleşik Rusya zirvesinden çıkan mutabakat krizi tatlıya bağladı derken, Birleşik Rusya bloğu yeni bir krizle sarsıldı.

Rusya Başbakanı Putin'in ekonomi politikalarını emanet ettiği Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, çıktığı bir televizyon programında Birleşik Rusya'yı sert bir dille eleştirdi. Kudrin partiye asla üye olmayı düşünmediğini, parti anlayışı ile kendi ekonomik yaklaşımları arasında temel farklılıklar olduğunu söyledi.

"KUDRİN'İ PARTİYE DAVET EDEN YOK"

Kudrin'in açıklamalarına öfkelenen Birleşik Rusya Yönetim Kurulu Başkanı Boris Grizlov, "Kendisi Birleşik Rusya'ya üye olmayacağını söylüyor. Kimse onu partiye üye olması için davet etmedi ki!" açıklamasında bulundu. Kudrin'le temel ekonomik konularda farklı düşündüklerini kaydeden Grizlov, "Ne zaman Duma'ya gelse, cevaplayamayacağı sorularla ateş altında kalıyor." dedi.

İki tartışmanın da Birinci Kanal'da etkili siyaset programları yapan Vladimir Pozner'in talk show'unda ortaya çıkması ünlü yapımcının da eleştirilmesine neden oldu. Tartışmaların Kremlin kaynaklı olduğu yönündeki eleştirileri yalanlayan Pozner, "Programım şimdiye kadar kimsenin direktifi ile hareket etmedi. Bundan sonra da etmesi mümkün değil." dedi.(CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.