Arama

Yanukoviç: 'Ukrayna, Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlığını Tanımayacak'

Ukrayna'nın yeni seçilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Devlet Başkanlığı yemin töreninden sonra ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Brüksel'de yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanımayacağını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Ukrayna'nın Kosova'nın bağımsızlığını tanımadığı gibi, Abhazya ve Güney Osetya'nın da bağımsızlığını tanımayacağını ifade etti.
Viktor Yanukoviç'e göre, Birleşmiş Milletler 'in Kosova, Abhazya ve Güney Osetya gibi ülkelerin statüleri konusunda bir kriter belirlemesi gerekiyor.
Ukrayna Devlet Başkanı kendisine sorulan “Ukrayna, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıyacak mı?” sorusuna "Hayır, bizim gündemimizde Abhazya ve Güney Osetya'nın tanınması gibi bir konu yok" dedi.
Hatırlanacağı gibi, Ukrayna'nın yeni seçilen Devlet Başkanı Yanukoviç ve partisi olan "Bölgeler Partisi" daha önceleri bir çok kez Ukrayna'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.
Eylül 2009 tarihinde "Bölgeler Partisi" milletvekili Anatoli Tolstouhov yaptığı açıklamada, Viktor Yanukoviç'in Ukrayna Devlet Başkanı seçilmesi durumunda Ukrayna'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıyacağını söylemişti.
Viktor Yanukoviç de 26 Ağustos 2008'de Rusya Federasyonu'nun Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıdığında Ukrayna'nın da Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıması gerektiğini söylemişti. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.