Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

ABD, Rusya'da Operasyona mı Hazırlanıyor?
ABD'nin Rusça ve Çeçence öğrenen askerlere yönelik aylık 500 dolar ek ödenek yapma kararı Moskova'da tartışmalara neden oldu.
ABD Savunma Bakanlığı, projeyi, görev yapılan bölgelerde halkın kültürünü ve dilini daha iyi anlamaya yönelik bir çalışma olarak nitelese de Kremlin'de çoktan senaryolar üretilmeye başlandı. Pravda gazetesine açıklamada bulunan Rusya'nın NATO Büyükelçisi Dmitri Rogozin, dil öğrenme ile ilgili teşviklerin Washington'un aktif olmayı planladığı bölgelerle ilgili olduğunu iddia etti. Rogozin, "ABD'nin öncelikli tavsiyeleri arasında Rusça ve Çeçencenin yanı sıra, Ermeni, Azeri ve Gürcü dilleri de bulunuyor. Bunun anlamı şu: ABD Kafkaslara önümüzdeki dönemde özel bir önem verecek. Rusya ile ABD öncülüğündeki NATO ittifakı arasında herhangi bir çatışma olabileceğini düşünmüyorum. Bu NATO'nun bizi çok sevmesinden değil, nükleer gücümüzden kaynaklanıyor" dedi. Rogozin, Rusya'nın üçüncü ülkelerle herhangi bir savaşa itilme tehlikesinin bulunduğuna da dikkat çekerek, "Ağustos 2008'de olduğu gibi planlar yapılabilir. Birileri (Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail) Saakaşvili'yi Güney Osetya'ya yeniden saldırmaya teşvik edebilir." uyarısında bulundu. Moskova Jeopolitik Akademisi Başkan Yardımcısı Konstantin Sivkov ise önemli iddialarda bulundu. Yugoslavya ve Irak operasyonlarından çok önce Amerikan askerlerinin Sırpça ve Arapça öğrenmeye bağladıklarını hatırlatan Sivkov, "ABD'nin hazırlığı yarın olacak bir saldırı için değil. Ancak bu yolda bir çalışma olduğu görülüyor. Öncelikle Baltık ülkelerinde Amerikan askeri varlığının geliştirilmesi isteniyor. Gerçekleştirilen ve planlanan askeri tatbikatlar bunun göstergesi. İkinci olarak Polonya, Romanya ve Bulgaristan'da füze kalkanı çalışmaları için hazırlık yapılıyor. Rusçanın öğrenilmesi Kafkas'larda ABD'nin yeniden müdahalesinin büyük bir olasılık olduğunu gösteriyor. ABD, Rusya'nın Kafkaslarda ulusal çıkarlarını korumaya çalışmasından rahatsız. ABD'nin Kafkas'larda sorunlu olan bölgeye askerlerini getirmesi ihtimal dışı değil" şeklinde konuştu. Siyaset ve Ordu Enstitüsü Direktör yardımcısı Aleksander Hramçihin de yaptığı açıklamada Amerika'nın Rusya'ya yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını söyledi. Hramçihin, "Amerikan askerleri geleneksel olarak yabancı dil öğrenir. Yabancı dil eğitiminin zayıflığından rahatsızdırlar. Dünyanın her yerinde İngilizce konuşulması yabancı dil eğitimini zayıflatmakta. Kriz olan bölgelerdeki dillerin öğrenilmeye çalışılmasını da normal karşılamak gerekir" ifadelerini kullandı. Hramçihin'e göre Avrupalı müttefikler Rusya'ya yönelik doğrudan bir müdahaleye asla izin vermez. (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.