Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kafkas Cumhuriyetlerinde Anma Programları Düzenlendi

Adigey, Kabardey-Balkar ve Karaçay-çerkes Cumhuriyetleri'nde Kafkasya savaşı şehitlerini anma günleri düzenlendi. Saat 12'de saygı duruşunda bulunularak savaş kayıpları anıldı.

Halka hitap eden Karaçay-çerkes Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Boris Ebzeyev, bu yas gününde Rusya tarihinin en uzun ve en kanlı savaşı olan Kafkasya savaşında hayatını kaybedenleri andıklarını söyledi. Tarihte insancıl savaşlar olmadığını belirten Ebzeyev, “Bu savaş insan kaybı, uzunluk ve zalimlik açısından ayrı bir yer tutmaktadır. Adıge ve Abazin haklarının kayıpları çok büyük oldu. Ama bu savaş o zamanlarda da, bu günlerde de evlerimizde yanan ocağı söndüremedi. Bundan dolayıdır ki 21 Mayıs anma ve bir halkın yeniden doğuş günüdür” dedi.

Bugün bütün fikirlerinin Rusya'nın kaderine bağlı olduğunu söyleyen Ebzeyev, vatanlarının ayrılmaz bir parçası olduklarını, güçlerini, evleri saydıkları Rusya devletini güçlendirmeye odaklamaları gerektiğini söyledi. “Rusya halklarının birliği, toplumumuzun refahı ve başarıyla gelişmesinin güvencesidir” diyen Ebzeyev şöyle devam etti: “Bu gün o savaşının şehitlerini anmaktayız. Buna benzer bir olayın gelecekte olmamasını dilemekteyiz. Dostluk ve iyi ilişkiler Karaçay-çerkes ve Rusya’nın gelişmesini sağlasın.”

Bilindiği gibi, Rusya Federasyonun birinci Cumhurbaşkanı Boris Yeltsen 21 Mayıs 1994 tarihinde çektiği telgrafda var olan sorunları, özellikle sürgün edilen  insanların torunlarının tarihi vatanına dönüşü ile ilgili sorunu çözmek lazım geldiğini söylemişti. 130 yıl  içerisinde ilk kez bir Rusya devlet görevlisi savaş sonuçlarının doğurduğu haksızlığı itiraf etmişti. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.