Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

AKPM'den Rusya'ya Uyarı: 'Temel Hak ve Özgürlüklere Dikkat Et'
Strazburg’taki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nden Rusya’ya Kuzey Kafkasya uyarısı geldi. İsviçreli Dick Marty tarafından hazırlanan ve insan hakları ihlalleri üzerine endişeler içeren rapor onaylandı.
Raporda, Kuzey Kafkasya’da terörle mücadelede hukukun üstünlüğüne dikkat çekildi. Dick Marty, raporunu, çeçenistan, Dağıstan ve İnguşetya’da bir hafta süren temaslarına dayanarak hazırladı.

Marty, terörizmin beslendiği noktasına dikkat çekti: “Terörle mücadele kanunlar çerçevesinde yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki terörizmin en büyük kaynağı adaletsizliktir. Dolayısıyla adaletsizlikle savaşılmalıdır.”

Moskova raporu soğukkanlılıkla karşıladı.

Parlamenterler meclisindeki Rus heyetinden Leonid Slutsky, raporu objektif bulduklarını kaydetti:
“Elimizdeki sonuçların olumlu olduğunu söyleyemeyiz. Her ne kadar bizi memnun etmese de tarafsız bir rapor bu.”

Raporun içeriğinde çeçen yetkililerin korku atmosferini beslediği, muhalif liderlerin ve insan hakları savunucularının ortadan kaybolduğu belirtildi.

İnguşetya’da şiddetin arttığı, Dağıstan’da terör eylemlerinin çoğaldığı vurgulandı. Polisin eylemlere cevabının kanunsuz ve zarar verici metotlar üzerine kurulu olduğu ifade edildi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) 2010 yılı yaz dönemi Genel Kurul çalışmalarının ikinci gününde Karadağ Cumhuriyeti Başbakanı Milo Djukanovic ve Rusya’nın İnguşetya özerk Bölgesi Başkanı Yunus-Bek Yevkurov Genel Kurula hitap etti.

İnguşetya Cumhuriyeti Başkanı Yunus-Bek Yevkurov, genç işsizliği ve suç ve aşırılıkların temel problemler olmaya devam ettiğini öte yandan insan hakları ve farklı dinlere sahip gruplar arası diyalogun gelişmesi alanında İnguşetya’nın önemli aşamalar kaydettiğini söyledi.

Avrupa Konseyi’nin Türkiye, Rusya, Almanya, İspanya, Yunanistan ve İsviçre’nin aralarında yeraldığı 47 üyesi bulunuyor.




Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.