Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Avrupalı Çevrecilerden Soçi'ye Gözaltı

Avrupalı siyasetçi, akademisyen, çevre koruma temsilcileri ve çerkes Derneği yöneticilerinden oluşan bir heyet Soçi şehrine ve Abhazya Cumhuriyetine 5 günlük bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Berlin Kuzey-Kafkas Kültür Dernegi'nden yapılan açıklamaya göre ziyaret 19-23 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerceklestiriliyor.

Avrupanın en büyük çevre Koruma Derneği olan NABU (Naturschutzbund)'nun katkılarıyla olusturulan heyet dün ilk durakları olan Soçi kentine hareket ettiler.
Heyette şu isimlerin yer aldığı bildiriliyor:

NABU ikinci Baskani Thomas TENNHARDT,
NABU Berlin Müdürü Leif MILLER,

Almanya Yesiller Partisi Es Baskanı Cem öZDEMİR,

HAMBURG Etnografya Müzesi Müdürü Prof.Dr. Wulf-Dietrich KöPKE,

Berlin Kuzey-Kafkas Kültür Derneği Başkanı Timur YILDIRIM.

Resmi düzeyde yaplan ve iki aşamada gerçekleşen ziyaretin ilk aşamasında Soçi şehrinde 2014 Kis Olimpiyatları Tertip Komitesiyle görüşülecek ve Olimpiyat Projelerinin tanıtımı ve İnşaat bölgelerinden biri olan Krasnaya Polyana gibi bölgelerde incelemelerde bulunacak.

İkinci aşamada Soçi şehrinden Abhazya Cumhuriyeti sınırına geçilecek ve sınırda Abhaz Delegasyonu ile buluşularak Sohum Sehrine geçilecek. Aksam yemeğinde Abhaz Delegasyonuyla tekrar bir görüşme yapılacak.

21/07/2010 tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Parlementosu'na geçilecek ve Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş ve bakanlarla buluşulacak. Saat 13.00'de ise ortak bir basın toplantısı düzenlenecek.

Basın açıklamasi sonrası, şehir gezisi yapılacak, aksam saat 17.00'de yöneticiler ve basın mensuplarıyla tekrar görüşme gerçekleştirilecek. 

22/07/2010 tarihinde ise Abhazya Cumhuriyeti çevre Bakanlığı ve üniversite Yetkilileri ile görüşme yapılacak ve görüşme sonrasında çevre turu, doğa gezisi, koruma altında olan dogal güzelliklerin tanıtılması, Gagra, Pitsunda, Ritsa Gölü, Novi-Afon Mağarası gibi yerler ziyaret edilecek.

Heyet 23/07/2010 tarihinde tekrar Soçi´ye geçecek ve oradan da Almanya´ya dönüş yapacak. (KAFKASEVİ)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.