Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Estonya, Rusya'dan Abhazya ve G. Osetya'yı Tanıma Kararını İptal Etmesini İstiyor

Estonya Parlamentosu “Estonya-Gürcistan Parlamento Grubu”, Güney Osetya Savaşının başlaması ikinci yıldönümünde bir bildiri yayınladı.

Gürcistan Dış İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bildiride, iki sene yapılan savaştan sonra “Gürcistan topraklarının bir kısmının işgal altında kaldığı” iddia edilerek, Abhazya ve Güney Osetya’dan göç eden mültecilerin evlerine dönemedikleri, Gürcistan vatandaşlarının, uluslararası kuruluşların, insani yardım kuruluşlarının ve Barış Gücü temsilcilerinin bu bölgelere sokulmamalarının rahatsız edici olduğu savunuluyor.

Bildiride, Estonya Parlamentosu'nun “Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne” ve bağımsızlığına duyduğu saygı belirtilerek, Rusya’dan Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıma kararını iptal etmesi isteniyor. Estonya milletvekilleri açıklamalarında, uluslararası kuruluşlara seslenerek “Gürcistan’ın toprak bütünlüğünün sağlanması”nı ve “işgal edilen topraklara” girme imkanın temin edilmesini istediler. (KAFKASEVİ)


Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
Cem - İstanbul
31 / 08
Rusya'da bu bildiriyi okumaya tenezzül edecek kimse çıkmış mı bari?