Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Moskova'dan Kafkaslar'a istikrar için 20 milyar dolar
Rusya'nın Kuzey Kafkasya bölgesinde istikrar bir türlü sağlanamıyor.
Dün güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda 15 militan etkisiz hale getirilirken, Dağıstan'da sabah saatlerinde hareket halindeki polis servisi park halindeki bir aracın yanından geçerken patlatıldı ve 17 polis yaralandı. Kabardey Balkar Cumhuriyeti'nde gece saatlerinde açılan ateş sonucu iki güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.

Muhalif hareketler ve her gün patlayan silahlar nedeni ile istikrarsızlaşan bölgenin temel sorunu Kremlin'e göre 'geri kalmışlık', 'rüşvet', 'aşiret yapısı' ve 'işsizlik'. Bölgede kalıcı çözümler için çalışan hükümet kesenin ağzını açmış durumda.

Vali Aleksander Hloponin bölgenin ekonomik ve sosyal alanda kalkınması için projelere hız verdiklerini, Federal hükümetin ve yerel yönetimlerin katkıları ile toplam 20 milyar dolarlık bir yatırım projesinin uygulama aşamasında olduğunu söyledi.

Kendisinin Moskova Belediye başkanlığı ile ilgili isminin geçmesine teşekkür eden Hloponin, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in belirlediği büyük hedefler olduğunu, şimdi bunları yerine getirebilmek için çalıştıklarını söyledi. İnguşetya'da işsizlik sorununun çok büyük olduğunu kaydeden Bölge valisi, "çeçenistan, Dağıstan ve Karaçay çerkes'de durum hiç iyi değil..." değerlendirmesinde bulundu. Hloponin özellikle vergilerle ilgili düzenlemeler yaparak, bölgeye yatırımcıların teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekti. (CİHAN)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.