Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kafkas Oyunları Şenliğinde Pehlivanlar Kıyasıya Yarıştı
Karaçay-çerkes özerk Cumhuriyeti'nde ilki düzenlenen Kafkas oyunları şenliğinde pehlivanlar kıyasıya yarıştı. Dağıstan, İnguşetya, çeçenistan, Kuzey Osetya ve Stavrapol bolge halkı şenliğe yoğun ilgi gösterdi.
Geleneksel Kafkas dansı ile başlayan şenliğe, Kuzey Kafkasya bölgesinden 200'e yakın sporcu katıldı. Sporcular bilek güreşi, minder güreşi, halat çekme yarışı ve kemer güreşi gibi yarışmalarla katılımcılara heyecanlı anlar yaşattı. Yarışmaları izleyen seyirciler ise hemşerilerini tezahürat yaparak desteklemeye çalıştı.

Şenliğe katılan olimpiyad şampionu Buvaysar Saitiyev, etkinliğin amacı Kafkas halkını bir araya getirmek, birbirleriyle sohbet etmelerine ve kaynaşmalarına imkan sağlamak olduğunu söyledi. Saitiyev, "Aynı zamanda buna benzer şenlikler bölge barışı için önemli katkılar sağlayacaktır" vurgusu yaptı.

İzleyiciler yarışmada bilek güreşine yoğun ilgi gösterdi. İzleyicilere göre, kimin daha güçlü olduğunu anlamanın en kolay yolu bilek güreşçilerini izlemek olduğunu söylüyor. Bilek güreşinin galibi Arsen çomayev rakiplerini yenerek şenliğin en güçlüsü ünvanını elde etmeyi başardı. çomayev, "Rakiplerimin kategorisinde olmamama rağmen zor olsa da galip gelmeyi başardım" dedi.

Judo güreşçisi olduğunu söyleyen Ferdinand Karapetyan ilk defa kemer güreşi yaptığını belirti. Karapetyan, "Şenliğe katıldığım için mutluyu ve kemer güreşini çok beğendim. Galip gelmek için güçlü ve zeki olmak gerekiyor" diye konuştu.

Yapılan yarışmada Karaçay-çerkes özerk Cumhuriyeti'ni temsil eden takım diğer takımlara üstünlük sağlayarak birinci oldu. Bir yıl sonra tekrar düzenlenecek olan şenliğe yetkililer daha çok yarışmacı ve izleyici katılacağını ümit ediyor.
(CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.