Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

ABD Kafkas Emirliği'ni Terör Listesine Aldı
ABD, Kafkas Emirliği'ni terörist örgüt listesine aldı ve dokka Umarov'un başına 5 milyon dolar ödül koydu.
Dışişleri Bakanlığının konuyla ilgili açıklaması, Başkan Barack Obama'nın Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'le Fransa'da yaptığı görüşmeden sonra geldi.

Kararla Emirlik'e mali desteğin kesilmesi amaçlanıyor.  Dokka Umarov'un yakalanmasını sağlayacak bilgiyi getirenlere de 5 milyon dolar vaad ediliyor. Umarov ABD, İngiltere ve İsrail'e karşı şiddeti teşvik etmekle de suçlanıyor. Emirlik, ocak ayında Moskova havalimanındaki bombalı eylemi, geçen yıl iki metro istasyonuna ve 2009'da bir trene yapılan saldırıyı düzenlemekle suçlanıyor. Saldırılarda onlarca kişi ölmüştü. (AA)



Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
Nohci - Caharkale
27 / 05
Nedense aklıma şu geldi. Andrei Babitsky: Dünyada en çok aranan ikinci terörist olduğun halde, bu kadar uzun süre yaşamayı nasıl başardın? Basayev: İlk olarak ikinci değilim ve ikinci olarak ben aranmıyorum. Ben bu teröristleri bulmaya çalışıyorum. Tüm Rusya'da, onları arıyorum. Onları, aramaya ve bulmaya devam edeceğim. Ve onları cezalandırmayı da sürdüreceğim. Bu yüzden, onların beni bulmaya çalıştıklarını söyleme sakın; ben onları bulmaya çalışıyorum.