Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Tecavüzcü Albay Budanov Öldürüldü

çeçenistanlı 18 yaşındaki bir kıza tecavüz ettikten sonra boğarak öldürmekten hapis cezasına çarptırılan ancak cezası dolmadan serbest bırakılan Rus Albay vurularak öldürüldü.

18 yaşında bir çeçen kızı öldürmekten 6 yıl hapis yatmış olan Rus albay Yuri Budanov, Rusya'da kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldü
Albay Yuri Budanov bu sabah, Moskova'nın merkezindeki işlek caddelerden Komsomolsky Prospekt'de saldırıya uğradı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre altı el ateş eden saldırgan olayın ardından bindiği Mitsubishi Lancer marka arabayla kayıplara karıştı. Saldırganın kaçarken kullandığı araba, daha sonra terkedilmiş ve yakılmış olarak bulundu.

AZ HAPİS YATINCA TEPKİ çEKMİŞTİ
Albay Yuri Budanov 2000 yılında, Rusya'nın çeçenistan'a müdahalesi sırasında 18 yaşında bir çeçen kızı boğarak öldürmekten hüküm giymişti. 2003 yılında 10 yıllık hapis cezasına çarptırılan Budanov, 2009'da salıverildi. Budanov'un erken tahliyesi ülkedeki insan hakları savunucularını öfkelendirmişti. Albay Budanov'un yargılanma süreci ve tahliyesi, çeçenistan'da Rus güvenlik güçleri tarafından işlenen suçlara dair açılan az sayıda davadan biri olması nedeniyle, Rus kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

üNLü GAZETECİNİN CİNAYET ŞüPHELİSİ
19 Aralık 2009 da, avukat Markelov çeçenistan'da bir kız çocuğuna tecavüzle suçlanan Albay Yuriy Budanov'un serbest bırakılmasıyla ilgili bir basın konferansı düzenlemişti. Konferansın ardından Prechistanka caddesine park ettiği arabasının yakınlarında uzun boylu ve maskeli biri tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu  başından vurulan Markelov olay yerinde ölmüş, o sırada yanında bulunan gazeteci Anastasya Baburova ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ve kısa süre sonra yaşamını yitirmişti.

Rusya'da çıkan Kommersant gazetesinin haberine göre Rusya federal savcılığı Budanov'un işlediği cinayetler için Budanov'u tekrar sorguya almıştı.
çeçenistan'da işlenen birçok cinayetten sorumlu tutulan Yuri Budanov'un serbest kalması mağdur çeçen ailenin ve avukatları Markelov'un büyük tepkisine yol açmıştı. (ŞAMİLONLİNE)






Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.