Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Nurgaliyev: 'Uluslararası Terörist Gruplar, K. Kafkasya’da Kaos İçin Uğraşıyor'

Rusya Aşırıcılıkla Mücadele Komisyonu’nun bugün Stavropl Kray’daki Essentuki şehrinde düzenlediği toplantıya katılan Rusya Federasyonu İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev“Uluslararası aşırıcı ve terörist gruplar Kuzey Kafkasya’yla çok ilgileniyorlar. Burada kaos çıkarmak için her yolu deniyorlar” dedi.

Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi’ndeki mevcut etnopolitik koşullarda büyük bir çatışma potansiyeli olduğunu söyeleyen Raşid Nurgaliyev, “Yıkıcı güçler bu potansiyeli kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışıyor. Aşırıcı fikirler genellikle terör eylemlerine dönüşüyor. Birçok cumhuriyette yeraltı çeteleri faaliyetlerini sürdürüyor” diyerek, problemin ciddiyetine vurgu yaptı. Nurgaliyev ayrıca, halkın gelirinin artması ve işsizlik oranının düşmesinin bu durumu düzeltmediğini de sözlerine ekledi.

Toplantıda, gençler arasındaki ve spor kulüplerinin fanatikleri arasındaki aşırıcı hareketleri engelleme sorunu, gençliğin aşırıcılığını engellemede eğitim sisteminin rolü, kitle iletişim araçlarının ve bölgelerdeki sosyo-ekonomik durumun aşırıcı hareketlerin seviyesine etkisi ve diğer sorunlar ele alındı.

Rusya Aşırıcılıkla Mücadele Komisyonu’nun bugünkü toplantısına Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi’ndeki (KKFB) Temsilcisi olan Aleksandr Hloponin, KKFB iktidar organlarının yöneticileri, Rusya Aşırıcılıkla Mücadele Komisyonu yöneticileri ve üyeleri ile ruhban sınıfından temsilciler katıldı. (KAFKASEVİ)

Z.K.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.