Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Güney Osetya'da Seçimler iptal
Güney Osetya'da hafta sonunda yapılan ikinci tur seçim sonuçlarını Yüksek Mahkeme iptal etti. Mahkeme sözcüsü Atsamaz Biçenov, iptal gerekçesinin seçim ihlalleri olduğunu kaydetti.
Mahkeme, ikinci tur seçimleri önde tamamlayan Alla Djioyeva'nın iki ay sonra yapılacak seçimlere katılamayacağı kararı aldı. Açıklamada, "Djioyeva yeni yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine katılamayacak. Seçim ihlalleri nedeni ile mahkeme kendisinden bu hakkı aldı" denildi.
Resmi sonuçların açıklanması mahkeme kararı ile yasaklanırken iki aday da kendisinin seçimleri kazandığını iddia etti. Merkez Seçim Kurulu'nun 85 seçim bölgesinden 74'ünden gelen sonuçları yaptığı açıklamada Güney Osetya Eğitim eski Bakanı Djioyeva'nın yüzde 56,74 oy aldığını açıklamıştı. Rusya yanlısı aday Olağanüstü Hal Bakanı Anatoli Bibilov ise 7 puan önde seçimleri tamamladığını iddia ediyor.
Djioyeva destekçilerinin Merkez Seçim Kurulu'nun önünde toplandıkları kaydediliyor. Yoğun kar yağışına rağmen toplanan kalabalık Güney Osetya ve Rusya bayrakları ile Djioyeva'ya destek verdi.
İki aday da Güney Osetya'nın bağımsız olarak kalmasını ve Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesini desteklerken, Kremlin'in tercihini Bibilov'dan yana koyduğu ifade ediliyor. (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.