Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Gürcistan Tutuklamaların Tadını Kaçırdı
Abhazya ile yıllardır sorun yaşayan Gürcistan, tahammülsüzlüğünü sürdürüyor. 2010 yılında başka bir geminin kaptanı iken Abhazya limanına giren Resül Kara'yı, 2012 yılında Ceylan adlı Türk gemisinin kaptanı olarak Gürcistan'a girdiğinde gözaltına aldı.
Trabzon Gürcistan’ın Poti limanında bulunan bir Türk armatörlük şirketine ait Sierra Leone bandıralı 67 metre uzunluğundaki “Ceylan” gemisinin kaptanı Resul Kara, daha önce görev yaptığı Türk Bayraklı Osman Hasretler adlı gemiyle 24 Ekim 2011 tarihinde Gürcistan’ın “işgal altındaki topraklarla ilgili kurallarını ihlal ederek, izinsiz olarak işgal altındaki Abhazya kıyılarında bulunduğu” iddiası suçlamasıyla Sınır Koruma Birlikleri tarafından 20 Ocak’ta göz altına alındı. Pazarlıklar sürüyor Mahkemeye sevk edilen Türk vatandaşı Kara’nın suçlu bulunması durumunda ülke yasalarına göre 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alabileceği ifade edilirken, Server Denizcilik firmasının yetkililerinin kaptanın kefaletle serbest bırakılması için 5 bin dolar teklif ettiği, Gürcü savcıların ise bunu kabul etmediği öne sürüldü. Kefalet için pazarlıkların sürdüğü belirtiliyor. İstihbarat nerden? Ayrıca 2 yıl önce Abhazya'ya giden "Osman Hasretler" gemisi şu anda Mersin Limanında bulunuyor. Resul Kara, Server Denizcilik’e ait "Ceylan" isimli gemiyle Gürcistan’a giriş yaptığı halde, 2 yıl önce "Osman Hasretler" gemisiyle Abhazya’ya gittiği tespit edildiği için suçlanıyor. Gürcistan’ın bu istihbaratı nasıl elde ettiği de merak ediliyor. Yardım et Başbakanım Resul Kaptan’ın Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nde yaşayan çocukları Sercan ve Sefa ile eşi, “Babamız, giderken gülümseyerek, ’Geleceğim bekleyin. Artık mutlu olacağız’ dedi. 1 yıldır işsizdi. Tam mutlu olduk derken başımıza bu geldi” diyerek gözyaşı döküyor. Resul Kara'dan 5 gündür haber alamadıklarını belirten eşi, ”1 yıldır işsizdi! 1 ay önce işe girdi. Türk hükümlüleri Gürcistan’dan kurtaran Başbakanımızdan yardım istiyorum. Evimiz yas evine döndü. Çocuklarımla her gün gözyaşı döküyoruz, lütfen eşimi kurtarın. Onun hiçbir günahı yok. Suç da işlemedi” dedi.(http://www.takaonline.com)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.