Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Cioyeva darbe girişiminden tutuklandı
Güney Osetya'da, 25 Mart'ta yenilenecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılması mahkeme kararı ile engellenen muhalif lider Alla Cioyeva, evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Yarın Cumhurbaşkanlığını ilan etmeye hazırlanan Cioyeva'nın güvenlik güçleri tarafından tutuklanması sırasında tansiyonunun yükseldiği, bayıldığı ve hastanede bir müddet tedavi gördüğü belirtiliyor.

Halkı sokağa çıkmaya çağırmak ve darbe girişiminde bulunmakla suçlanan Cioyeva, geçen yıl yapılan seçimlerde yüksek oy aldığını iddia etmiş ve cumhurbaşkanlığını ilan etmişti. Gösterilere başlayan Cioyeva, bir kısım anlaşmalar sağlamasının ardından sokak eylemlerini sona erdirmişti.

Güney Osetya Soruşturma Komsiyonu Başkanı Alan Pliyev, Cioyeva'nın şiddete başvurarak ülkede yönetimi ele geçirme çabası içinde olduğunu gördüklerini söyledi. Sorgulama sırasında birden fenalaştığını ve kendisinin ambulans çağırdığını ifade eden Pliyev, "Doktorlar kalp atışlarında düzensizlik tespit etti. Kendisi hastaneye götürüldü. Şimdi durumu normal" dedi.

Kasım ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde tamamlayan Cioyeva, seçimlere hile karıştırmakla suçlanmış ve tekrarlanacak seçimlerdeki adaylığı mahkeme kararı ile iptal edilmişti. (ZAMAN)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.