Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Dondurucu soğuklar Rusya’da üzüm bağlarını vurdu
Rusya’nın Karadeniz kıyısı ve güney topraklarında son günlerde yaşanan aşırı dondurucu soğuklar üzüm bağlarını dondurdu. Geçen yıl yaşanan soğuklar nedeni ile yüzde 30 kayıp yaşandığını hatırlatan yetkililer, bu yıl donun çok etkili olduğunu ve yüzde 50’nin üzerinde hasadın düşebileceği uyarısı yaptı.

Soğuk havaların tüm Kuzey Kafkasya bölgesini esir aldığı belirtiliyor. Rusya Meteoroloji uzmanları, Stavropol bölgesinde eksi 30, çeçenistan, İnguşetiya, Dağıstan, Kuzey Osetya, Karaçay-çerkez ve Kabardey-Balkarya cumhuriyetlerinde eksi 20 derecelerin yaşandığını ifade ediyor. Rus basını, Hazar Denizi’nin 1960’lı yıllarından ilk kez olarak donduğuna da dikkat çekiyor. Rusya Acil Durum Bakanlığı Basın Bürosu yetkilisi Oleg Degtyarev, hava koşulları nedeniyle olası yangınlara karşı vatandaşları dikkatli davranması hususunda uyardı.

Soğuk havaların en çok Azerbaycan’la sınır Dağıstan Cumhuriyeti’ni etkilediği kaydedildi. Resmi Vesti televizyonuna konuşan Dağıstan Tarım Bakan Yardımcısı Beşir Baytemirov, “çok endişeliyiz. çünkü 10 bin hektardan fazla üzüm tarlamız mahvoldu. Ayrıca 47 bin hektardan fazla bahçe ve tarım ekim alanımız telef oldu” dedi. Rusya’nın güney bölgesi, ülkenin “tarım cenneti” olarak biliniyor.

Fuad Seferov, Moskova, Cihan,13.02.2012

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.