Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

“Gürcistan Hayali” Gösterileri Başladı

Gürcistan'da işadamı Bidzina İvanişvili'nin önderlik ettiği ''Gürcistan Hayali'' Hareketi, parlamento seçimleri öncesi ilk gösterisini gerçekleştirdi.
Bir süre önce kurulan ''Gürcistan Hayali'' Hareketi ''Bir Arada Gürcü Hayalini Gerçekleştirebiliriz'' sloganıyla düzenlediği gösterisinde Başkent Tiflis'in üç ayrı noktasında toplanıp özgürlük Meydanı'na doğru yürüyen göstericiler, ellerinde Gürcistan ve Avrupa Birliği bayraklarını sallayarak, ''Yaşasın Gürcistan'', ''Bidzina yanındayız'', ''Saakaşvili git'' sloganları attı.

Ellerinde ''Gürcistan'ın Kürt vatandaşları da Gürcü Hayaline katılıyor'', ''Gürcistan'daki Ruslar ve Ukraynalılar da Gürcistan Hayaline katılıyor'' yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, meydana giren ''Gürcistan Hayali'' Hareketinin kurucusu ve lideri iş adamı Bidzina İvanişvili'yi alkışlarla karşıladı.


Gösteriye, koalisyonda yer alan muhalefet liderleri ve Demokratik Hareket-Tek Gürcistan Partisi lideri eski Parlamento Başkanı Nino Burdjanadze de katıldı.


Geçen sene siyasete girme kararını açıklayan ve ülkenin birinci ismi olmayı hedeflediğini bildiren, ardından ''Gürcistan Hayali'' adı altında hareket kurup liderliğini üstlenen Gürcü işadamı Bidzina İvanişvili, gösteride yaptığı konuşmada, ''Halkın beklentilerini boşa çıkarmayacağım. Artık başlatılan süreci kimse durduramaz, geri dönüş yoktur'' dedi.


Son 7 ay içinde ülke muhalefetini bir çatı altında birleştirmeyi başardıklarını ve bunun kolay olmadığını anlatan İvanişvili, bu süreç içinde uzun yol katettiklerini belirterek, ''Evet biz bunu başardık. çünkü bu davamızda, kölelik yaşamı sürdürmeye alışmayan halk yanımızdaydı. çünkü yanımızda temeli özgürlük ve demokrasiye dayanan ülkeler yer almaktadır, ancak karşımızda korkak, yalanlarla dolu tek bir kişi vardır'' ifadesini kullandı.


Sonbaharda yapılması planlanan parlamento seçimlerinin önemine de değinen İvanişvili, bu seçimlerin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, ''Gürcistan Hayali Koalisyonu bu seçimleri kazanacaktır. Artık başlatılanı kimse durduramaz. Hükümet ne planlarsa planlasın, bu mücadele bizim zaferimizle sonlanacaktır'' görüşünü dile getirdi.


ülkedeki siyasi, sosyal, ekonomik gelişmeleri de eleştiren İvanişvili, arkasında duramayacakları sözler vermeyeceklerini, ancak emeklilik maaşlarının artırılacağını, gazilere çeşitli yardımların yapılacağını ve halkın refah içinde yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.


''Hayatım Boyunca İktidarlara Değil, Vatanıma Hizmet Etmeye çalıştım''



“ülkede çeşitli yolsuzlukların yapıldığına işaret eden ve buna artık son verilmesi gerektiğini” söyleyen İvanişvili, konuşmasına şöyle devm etti:


''Hayatım boyunca iktidarlara değil vatanıma hizmet etmeye çalıştım. İmkanlarımı kullanarak ülkede çeşitli enstitülerin kurulması için katkıda bulunmaya, halkın bu geçici dönemden çıkmasına yardımcı olmaya çalıştım, ancak nedense bu geçici dönem bir türlü sona ermek bilmedi. Hükümetler değişse de ülke bir çıkmazdan diğer çıkmaza sürüklendi.''


Konuşmasında Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşviliyi sert bir şekilde eleştiren İvanişvili, ''ülkeyi her gün biraz daha mantığını kaybeden bir kişinin yönettiğini'' ifad ederek, ''Bunu her birimiz çok iyi görüyoruz. Kiminle karşı karşıya olduğumuzu da çok iyi biliyoruz'' dedi.


Konuşmacılardan eski futbolcu Kaha Kaladze ise ''Mihail halk seni istemiyor artık gitmelisin, bugün burda 100 biniz, ancak yarın tüm Gürcistan bizimle olacaktır'' ifadesini kullandı.


ülkenin bilinen ve tanınan yazarlarından Devid Magradze de İvanişvili'nin alternatifinin olmadığını, halkın İvanişvili'nin yanında olduğunu söyledi.


Diğer konuşmacılar ise iktidarı eleştirerek, halkın bugün burada daha iyi bir yaşam için toplandığını dile getirdi.


On binlerce kişinin katıldığı gösteri, İvanişvili'nin oğlu pop müzik şarkıcısı Bere tarafından seslendirilen ''Gürcistan Hayali'' şarkısıyla sona erdi.


Gösteri sırasında hiçbir güvenlik önlemi olmaması dikkati çekti.(AA)
















Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.