Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kuzey Kafkasya Toprak Ürünleri Markalaşıyor...

çevre kirliliğinin büyük sorun haline geldiği günümüzde, Kuzey Kafkasya ekolojisi, Rusya Federasyonu'nun yeni önemli gelir kaynağı olmaya aday.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi’ndeki yetkili temsilcisi Aleksandr Khloponin, yerel yönetim meselelerinden sorumlu kurulun toplantısında, bir kez daha, bölge topraklarında yetiştirilen ürünler için bir marka oluşturma konusunu ele aldı.

Khloponin şöyle konuştu: “Bugün “Kuzey Kafkasya’nın ekolojik açıdan temiz ürünleri” adlı tarım ürünü markasını oluşturmayı amaçlıyoruz. Bugüne kadar çok geç kaldık. Eşsiz bir toprağa sahibiz. Bu sayede etten sebzeye, meyveye, yeşilliklere kadar ekolojik açıdan temiz ürünler üretebiliriz.”

İnterfaks’ın haberine göre, Khloponin, markayı oluşturmak için, ürünleri belgeleyecek ve belgelerden sorumlu olacak bir şirket kurmak gerektiğini söyledi.

RİA Haber Ajansı’dan alınan bilgilere göre, yetkili temsilci Khloponin, ekolojik açıdan sağlıklı Kuzey Kafkasya ürünlerinin satıldığı bir mağaza ağı kurmanın ve bunları marka altında toplamanın gerekliliğini vurguladı.

Bilindiği gibi, bir Kuzey Kafkasya markası oluşturma konusundan, Kuzey Kafkasya’nın 2025’e kadar olan gelişim stratejisinde bahsedilmiş;  bölgelerdeki turizm, tarım, göç ve yatırım faaliyetlerine odaklanılacağı bildirilmişti.

Khloponin, bir yılı aşkın bir süre önce Tarım Bakanlığı’nı bu yönde daha etkin bir şekilde çalışmaya davet etmişti.

_______________________

Kaynak: www.yuga.ru

çeviri: Kuşba Zeynep

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.