Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Rus Yöneticiler Kuban'da Kafkasyalı Nüfusun Artışından Rahatsız
Rusya'nın Kafkasya'dan en fazla göç alan Karadeniz kıyılarından gelen haber:  Krasnodar’a bağlı Kuban kentinde valilik, "Slavların en savaşçı kolu olarak" tarihi yeri olan Don Kazaklarını (Cossak), “Kafkas göçmen akışına” karşı kullanmaya hazırlanıyor.
Vali, “Kafkasyalıların çoğunluk olmalarının önüne geçilmeli. Polislerin yapamadığını Kazaklar yapabilir” diyor.
Ria ajansının bildirdiğine göre, Krasnodar’a bağlı Kuban’ın Valisi Aleksandr Tkaçev, kentte illegal göçmenlerin sayısının giderek artmasından yakındı. Güvenlik güçlerine hitaben yaptığı konuşmada, Krasnodar’a komşu Stravropol’da Rus nüfusun kitlesel Kafkas göçü nedeniyle huzursuz olduğunu savunan vali, “Stravropol, Kafkaslar ve Kuban arasında filtre görevi görüyor. Ancak bugün baktığımda bunun olmadığını görüyorum. Sizinle beraberiz” dedi.

“Yugoslavya tarihinde Arnavutların Kosova’da azınlık iken hakim konuma geldiğini” söyleyen  vali, “Bundan dolayı Kafkas hakları ile Slavlar arasındaki orantı korunmalı” diye konuştu.


Kentte bin kişiden oluşan Kazak birliklerinin 1 Eylül’den itibaren güvenlik güçleriyle birlikte nöbet tutacağını söyleyen vali, Kazakların il bütçesinden ortalama 20-25 bin ruble maaş alacağını da ekledi.


Vali, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Polisler eylemlerinde sivil toplumun kuralları nedeniyle ölçülü olmak durumunda. Ama Kazaklarla beraber kendilerini daha güvenli hissedecekler. Bizim yapamadığımız şeyler, Kazaklara serbest.”


Açıklamalarına gelen tepkiler üzrine akşam yeni bir açıklama yapan Tkaçev pozisyonunu korudu. "Yardımcım Adıgeli, dostlarım Kafkas kökenli. Kimse beni milliyetçilik yapmakla suçlamasın. Benim pozisyonum Kafkas kökenlilere değil, illlegal göçmenlere karşı ve değişmeyecek" dedi.


Vali'nin sözünü ettiği Don Kazakları, Slavların en savaşçı kolu olarak imparatorluk Rusyası'ndan beri önemli bir rol ve saygınlık sahibi. Bu "Kazak"ların, Orta Asya kökenli Türki Kazaklar ile bir ilgisi bulunmuyor.
(www.turkrus.com)







Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.