Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Magomedov: ‘Şeyh Said’e Yapılan Terörist Saldırıya Gereken Cevabı Vermeliyiz’

Dağıstan lideri Magomedsalam Magomedov, Şeyh Said Efendi cinayetini organize edenlerin bulunup yok edilmesini istedi.

Yuga.ru’da yer alan habere göre, 28 Ağustos günü Dağıstan’ın Buynakskiy Rayonu çirkey köyünde Sufi Şeyhi Said Efendi’nin evine giren hac kıyafeti giymiş intihar eylemcisi, kendisini havaya uçurdu. Patlamada Şeyh ve sohbetinde bulunan 5 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığı teröristin kimliğini belirlediği bildiriliyor. Yapılan araştırmada kadın eylemcinin, öldürülen bir direnişçinin karısı olan Aminat Kurbanova (Saprıkina) olduğu ortaya çıktı. Kurbanova, yeraltı örgütüne katılacak kadınları organize ediyordu.

Olaya ilişkin açıklama yapan Magomedov, “İntihar eylemcisini bu eve gönderenleri, bütün bunları düzenleyenleri, bu şekilde halkı insanlık dışı eylemlere sürükleyenleri bulmak lazım. Bulmak ve yok etmek lazım. Başka çıkış yolumuz yok” dedi.

Eylemi düzenleyenlerden kurtulmak için tüm tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Magomedov şöyle devam etti: “Bence, hemen bugün, her şehirde, her rayonda, öz savunma birimleri ve yönetim altında hazır bulunan gençlerden oluşan ekipler kurmak ve güvenliğin sağlanması, bu haydut ve teröristlerin cezalandırılmasıyla ilgili bir irade ortaya koyup İçişleri Bakanlığı’yla ortak bir çalışma yürütmek için karar almalıyız. Bu, bütün şehir ve rayon yöneticilerinin vazifesidir”.

Magomedov, yetkililerin sabrının tükendiğini dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı: “Haydut ve teröristlerin kanunsuzluklarına daha fazla tahammül edemeyiz. Zavallı bir küçük kitle milyonlarca Dağıstanlı’ya hayatı zindan ediyor”. (KZ)


Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
Hasan - Istambul
31 / 08
Vaazlarında Putin'e dua eden..Putin'in işlediği zulümleri bir yana koyalım çünkü geleneksel İslamı savunanlara göre aslında Vehabilerin-Teroristlerin öldürülmesinde bir sakınca yok..! Putin bir Ortodoks Hıristiyan ve kafir..yani Rahmana haşa oğul isnat eden bu nedenle göklerin ve yerin neredeyse öfkesinden çatlayacağı diye Kur'an ın insanlığı uyardıklarından..Peygamberimiz (s.a.v) zaten peygamberliğini kabul etmeyen herkes katıksız kafirdir ve bir kafire dua edilmez..kafire dua eden kişi Allah'a inanmıyor, Allah'ın emir ve yasaklarını hiçe sayıyor demektir..Çünkü Allah kafirleri sevmez..sen Allah'ın sevmediği birini sevemezsin..Bu açıdan bakarsa şeyhin öldürülmesi hiç bir anlam ifade etmiyor..öte yandan canlarını ve mallarını sırf Allah'a şirk koşulmasın diye ortaya koyan kullarının Allah'ın salih kulları olması umulur ki..Onları vehabi-terorist gibi ağır sozcuklerle etiketlemek, itham etmek ise Allah'ın veli kullarına savaş açmakla eş değerdir..Allah'ın veli kullarıyla savaşanların ölümleri ise Mümin kalplere ancak huzur verir sevinç verir..