Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kuzey Kafkasya'da Çatışmaların 8 Aylık Bilançosu: 300 Ölü
Kuzey Kafkasya'daki istikrarsızlık devam ederken, bu yılın ilk 8 ayında çatışmalarda 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinde bu yılın ilk sekiz ayında güvenlik güçleri ile direnişçiler arasında meydana gelen çatışmalarda, 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Rusya Ulusal Antiterör Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu dönemde 200'ün üzerinde direnişçi öldürülürken, 326 direnişçinin tutuklandığı bildirildi.

Aynı dönemde, 100'ün üzerinde güvenlik görevlisinin de çıkan çatışmalarda hayatını kaybettiği, 200'e yakın asker ve polisin yaralandığı açıklandı.

Güvenlik güçleri ile direnişçiler arasında meydana gelen çatışmalardan siviller de olumsuz etkilendi. 25 sivil hayatını kaybetti, 110 sivil ise yaralandı.

çatışmalar ağırlıklı olarak Dağıstan, çeçenistan, İnguşetya ve Kabardey-Balkar Cumhuriyetlerinde yaşanırken, Dağıstan çatışmaların en önemli merkezi oldu.
Rusya, 2009'da çeçenistan savaşının resmen sona erdiğini ilan etmişti. (AA)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.