Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Gürcistan Seçimlerini Kazanan İvanişvili: 'Amacımız Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlamak'
Gürcistan'da pazar günü yapılan parlamento seçimlerinde ilk sırayı alan 'Gürcistan Hayali' koalisyonu lideri Bidzina İvanişvili, dünya oyuncusu değil, bölgesel oyuncu olmayı amaçladıklarını söyledi.
İvanişvili, düzenlediği basın toplantısında koalisyonun öncelikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bidzina İvanişvili, Cumhurbaşkanı Saakaşvili tarafından yürütülen 'dünya oyuncusu' olma siyasetini yanlış bulduğunu belirterek, 'Bu yanlış bir siyasettir. Biz bölgesel oyuncu olmayı tercih ediyoruz ve Rusya başta olmak üzere komşu ülkelerle ilişkilerimizi düzeltmeyi amaçlıyoruz' şeklinde konuştu.

Gürcistan'ın NATO'ya üyelik ve Avrupa'ya entegrasyon sürecine de değinen İvanişvili, bu yöndeki siyasetin değişmeyeceğini söyledi.

İvanişvili, 'Elbette ki stratejik ortaklarımızın olmasını istiyoruz, aynı şekilde komşu ülkelerle de ilişkilerimizin iyi olmasını diliyoruz, çünkü iyi komşuluk siyaseti önceliklerimizden biridir' diye konuştu.

Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ile Güney Osetya konusuna da değinen İvanişvili, amaçlarının Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlamak olduğunu bildirdi.

Yeni kabinede kimlerin yer alıp almayacağı yönünde sorulan soruya ise İvanişvili, 'Yeni kabinenin kimlerden oluşacağını henüz bilemiyorum, çünkü bu konu ekibimizle birlikte ele almamız gereken bir konudur' dedi.

İvanişvili, şimdiki bakanlardan hiçbirinin kendi ekibinde yer almayacağını belirterek, 'Şu anki bakanlardan hiçbiri ekibimizin üyesi olamaz' dedi.


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.