Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Gazeteci Olga Malbakhova: Suriye Çerkesleri Kurtuluş Arıyor

Farklı ülkelerden çerkes örgütlerinin temsilcileri, iç savaşın sürdüğü Suriye’deki çerkes diasporasının durumundan endişeli.

www.hekupsa.com'da gazeteci Olga Malbakhova'ya atfen yer alan haberde, 2011 Aralık ayının sonundan itibaren Suriye çerkesleri'nin tarihi anavatanlarına dönme isteğiyle RF yönetimine ve cumhuriyetlerin liderlerine başvurdukları ifade edilerek, "çünkü bu kaosta hayatta kalmaları için tek umutları bu" denildi. Malbakhova, Rusya Federasyonu'nun her yıl ülkelerine dönmelerine izin verilen etnik çerkeslerin sayısını 1000 kişi ile sınırladığını, bunun da problemler doğurduğunu söyledi. Suriye’deki iç savaşın gerektirdiği acil geri dönüşlere ket vurulmasının sorunu büyüttüğünü ifade eden Malbakhova, 2012 yılının kotası çoktan dolduğu için Şam’daki Rusya konsolosluğunun etnik çerkeslere vize vermeyi kestiğini ifade ederek sözlerini şöyle bağladı: "Kotanın ancak önümüzdeki yıl arttırılması planlanıyor ama Suriye’de insanlar ölmeye devam ediyor." (KZ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.