Arama

Abaza ve Ubıhlardan Suriyeli Adigeler’in Abhazya’ya Kabulü İçin İmza Kampanyası...

Suriyeli Adigeler’in Abhazya’ya kabul edilmeleri
talebiyle bir imza kampanyası başlatıldı. 

Toplanan imzaların Abhazya Devlet Başkanı Alexander Ankuab ve Abhazya Parlamentosu Başkanlığı’na gönderileceği kampanyaya sadece “Abhazya’nın doğal vatandaşları” statüsüne sahip diaspora Abaza ve Adigeleri katılabilecek.

www.aydgilaraaamta.org isimli site üzerinden yapılan “Abaza ve Ubıhların Abhazya Cumhuriyeti'nin doğal vatandaşları” oldukları hatırlatmasıyla başlayan açıklamalarda, “Bizi vatandaşı kabul eden devletimizden Suriyeli çerkes kardeşlerimiz için daha aktif rol almasını bekliyoruz” deniliyor.

Abhazya Devlet Başkanı Alexander Ankuab’a ve Abhazya Parlamentosu’na hitaben Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak kaleme alınan çağrıda Suriye Adigelerinin iki ateş arasında kaldığı belirtilerek, “Her geçen gün artan şiddet sonucu gelecekleri gittikçe belirsizleşen Adige halkının etrafındaki çember daralmaktadır. Geç kaldık ama yarın için daha fazla geç kalmamak adına aşağıda imzası olan bizler,  bu kutsal sorumluluğu Abhazya Cumhuriyeti ile beraber omuzlayıp, bugün tüm Kuzey Kafkasya diasporasıyla kenetlenmiş bir halk olarak her alanda üzerimize düşeni yapmaya gönüllü olduğumuzu ilan ediyor ve tek bağımsız cumhuriyetimiz olan Abhazya Cumhuriyeti'nin bu trajik süreçte daha fazla rol almasını bekliyoruz. Abhazya Cumhuriyeti'nin, tüm dünyadaki biz Abaza ve Ubıhlara sağladığı vatandaşlık haklarını; ata topraklarına dönüşte bir ara durak ya da kalıcı olarak yerleşme talebinde bulunacak olan, iç savaş mağduru Adige kardeşimize de sağlamasını talep ediyoruz. Trajik tarihimizin Arap çöllerine savurduğu tek bir ailenin bile Kafkasya'nın herhangi bir köşesine kavuşturulması, bizler için paha biçilmez bir değere sahiptir” deniliyor.

çağrı, “Abhazya topraklarını, ateşin ortasına düşmüş Adige kardeşlerimize açacağınıza, denizin öte yakasından yükselen sesimizi duyarak acımıza duyarsız kalmayacağınıza inanıyoruz!” sözleriyle son buluyor.

Açıklamada, kampanyanın diasporadaki hiçbir kurum veya örgütlenme adına yapılmadığı da özellikle belirtiliyor.

Kampanya hakkında daha geniş bilgi www.aydgilaraaamta.org sitesinden edinilebilir.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.