Arama

Panakhes Aulundaki Suriyeli Çerkeslere, Yeni Yıl Hediyeleri Verildi

Adıgey Takhtamukay Rayonu lideri Azmet Shalyaho ve yerel işletmeciler, Suriye’den göçen ve Panakhes auluna yerleşen 12 çerkes ailesine yeni yıl hediyeleri dağıttı. Ayrıca, bu ailelere zarf içinde hatrı sayılır miktarda maddi destek verildi.

Natpress muhabirlerinin bildirdiği üzere, bu ailelerin neredeyse bütün öncelikli ihtiyaçları karşılanmış vaziyette. Yakında iki aile daha aullara yerleştirilecek. Bunlardan biri Haştuk auluna, çaçuh soyadlı olan diğer aile ise muhtemelen soy çizgisine göre bir yere yerleştirilecek.

Her yerden yardım geliyor. Mesela, Adıgey Başbakanı Murat Kumpilov kişisel imkanlarıyla beş buzdolabı ve beş çamaşır makinesi alarak mültecilere hediye etti. İşletmeci Adam Tahtamir beş oturma grubu verirken, Krasnodar Krayı Uslenskiy Rayonu’ndan 10 yatak, Acil Durumlar Bakanlığı’ndan ise tam teşekküllü 15 yatak hediye edildi. Listeyi uzatmak mümkün...

Ayrıca, yerel yönetim tarafından mülteciler için ücretsiz Rusça kursları açıldı. 14 kişi istihdam edildi.

Ancak, çerkes toplumu yerel temsilcilerine göre, asıl önemli olan bu değil. Rayonda, mülteciler için yeni yerler hazırlanıyor. Bu yılın mülteci kabul kotası doldu ve yeni kota açılır açılmaz yeni bir mülteci dalgası daha gelecek. Hazırlıklı olmak lazım. Yalnızca Panakhes, Haştuk ve diğer bazı köyler değil, bütün köyler hazır olmalı. (KZ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.