Arama

Kuzey Kafkasya'da Müslümanların askerliği sorun oldu
Kuzey Kafkasya kökenli Müslümanlar askerlik konusunda sorunlar yaşıyor. Askeri yetkililer ise  Kuzey Kafkasyalıların askere alınmaması için talimat aldıklarını ifade ediyorlar...

Rusya'nın Radujnıy şehri Garnizon Komutanı Sergey Rossomahin Kuzey Kafkasya'lılardan zorunlu askerlik yapanlar arasında radikal olarak nitelendirdiği bazı akımların temsilcilerinin bulunduğunu öne sürdü.

Rossomahin, "Kuzey Kafkasya ve Moskova'da ikamet eden şahısları askeri hizmete almaması" yönünde talimat aldığını itiraf etti. Rossomahin'e göre Kuzey Kafkasyalı askerler sakal traşı olmayı kabul etmiyor, komutanlarının emirlerini dinlemiyor ve askeri merkezler içerisinde sorunlar yaşanmasına neden olabiliyor. Uzmanlar, Kuzey Kafkasya kökenli vatandaşların kendilerinin de askere alınmayı talep etmesi ile beraber sorunun daha da büyüdüğünü vurguluyor.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamalar da uzmanların görüşünü doğruluyor. Dağıstan'da gençlerin askere alınması için 20-150 bin ruble değerinde rüşvet verdiği belirtildi.

Rusya Müslümanları Dini Merkezi Radujnıy şehri şu anda aşırı akımların merkezi konumunda. Burada tahminen 2-3 bin aşırı akım temsilcisinin bulunduğu öne sürüldü. Ayrıca bölgede ikamet edenlerin yüzde ellisinin Kuzey Kafkasya bölgesinden gelen şahıslardan oluşmasının durumu daha da zorlaştırdığı belirtiliyor.

_______________________________

İbrahim Ali/ Dünya Bülteni 15.07.2013




Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.