Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Soçi Paranoyası
50 milyar dolara mal olan Soçi Kış Olimpiyatları öncesi Putin yönetimi Müslümanları fişlemeye başladı. Kuzey Kafkasya'daki Müslüman kadınlardan DNA kaydı için tükürük örnekleri toplanırken, birçok medrese ve okul da kapatıldı.

Rusya, yaklaşmakta olan Soçi Kış Olimpiyatları öncesinde Kuzey Kafkasya'daki Müslüman kadınlardan DNA kaydı için tükürük örnekleri toplamaya başladı. 7 Şubat'ta sahil kenti Soçi'de başlayacak olimpiyatlar için güvenlik önlemlerini artıran Vladimir Putin yönetimi, 'Müslüman avı' yapıyor. Reuters'in haberine göre, Rus yetkililer Soçi'ye birkaç yüz kilometre uzaklıktaki Kuzey Kafkasya'da yaşayan Müslüman kadınlardan tükürük örnekleri topluyor.

Mahalli kaynaklara göre tükürük örneklerinin toplanmasının arkasında, muhtemel 'intihar saldırılarını düzenleyen kişilerin DNA yoluyla kimliklerinin tespit edilmesi' var. Müslüman vatandaşlarda öfke ve tedirginliğe yol açan uygulamanın, 21 Ekim'de Soçi'nin kuzeyindeki Volgograd'da kadın bir intihar eylemcisinin düzenleidği ve 6 kişinin ölümüne yol açan saldırının ardından başlatılması dikkat çekiyor.

çARE YA KAçMAK YA DA...

öte yandan Kuzey Kafkasya'da vatandaşlardan tükürük örneklerinin toplanmasının yanı sıra Müslümanlara ait birçok medrese ve okul da kapatıldı. Novosasitli'de 2 medresenin kapısına kilit vurulurken, öğrencilerin de parmak izleri alındı, fotoğrafları çekildi. Baskılardan bunalan bölge halkı çareyi kaçmakta buluyor. Bazılarının ise tepki olarak silaha sarıldığı belirtildi. Rusya, tüm Kuzey Kafkasya'da bağımsız ve birleşik İslam devleti kurmayı amaçlayan 'Kafkasya Emirliği'ne karşı mücadele ediyor. Rus güçleriyle çatışmalarda hayatını kaybedenlerin eşleri de son yıllarda birçok intihar saldırısında yer aldı.

Son 13 yılda 'kara dul' olarak nitelendirilen 49 kadın intihar bombacısının Rusya'nın çeşitli yerlerinde saldırılar düzenlediği belirtiliyor. Rusya'da Soçi Kış Olimpiyatları ile gerekli tüm altyapının hazırlanmasının en az 1,5 trilyon rubleye (50 milyar dolar) mal olacağı tahmin ediliyor.

Fatura zanlıların yakınlarına kesilecek

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma, geçtiğimiz Cuma günü yapılan oturumda Devlet Başkanı Putin tarafından 26 Eylül'de sunulan ilginç bir kanun tasarısını oybirliğiyle kabul etmişti. üst Parlamentoda onaylanıp devlet başkanının imzalamasının ardından yürürlüğe girecek yasa tasarısına göre eylemler sonucunda oluşan maddi ve manevi zararın giderilmesi, saldırı sonucunda para ve değerli eşya edindikleri yönünde kanaat oluşması halinde, eylemi gerçekleştiren kişi ile birlikte, akrabaları ve şahsi ilişkiler yoluyla yakınlık kurduğu kişiler şahsında gerçekleştirilecek.


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.