Arama

ÇERKESYA AKTİVİSTLERİNE POLİS-FSB BASKISI!
Adigey ve Kabardey Balkar'da yaşayan çerkes aktivistler evlerinden toplanarak Krasnodar'da polis merkezine götürülerek sorguya çekiliyor.
Adıgey Cumhuriyeti'nde bu sabah (13.12.2013) tarihinde yapılan keyfi yasadışı operasyon sonucu çerkesya Yurtseverlerinden Khuade Adnan, Açumıj Hilmi, çerkes Birliği Başkanı çeş Ruslan, Adığe Xeku-çerkesya sitesi Genel Yayın Yönetmeni Teş'u Yevgeniy, Abhazya ve Adıge Xase 21. Yüzyıl Başkanı Ziha Amin, Penejıkuay köyünden aktivist Yexhul Yura evlerinde yapılan aramalar sonucu bilgisayar, telefon, flash bellek, kitap vb. ulusal içerikli yayınlar alınarak Krasnodar kentine götürüldüler.

Güney Rusya Federal Bölgesi Soruşturma Komitesi yönetiminde FSB, Emniyet gibi birimlerin katılımıyla yapılan operasyona Rostov'dan başlayarak Volgagrad'a kadar güvenlik birimlerinden katılım düzenlendi.

Soruşturma komitesinin uluslararası bir vahabist terör elemanının dosyasına eklemleyerek savcılık ve mahkemeden çıkarttığı arama izni ve tutuklama kararı Rusya'daki keyfi uygulamaların en antidemokratik ülkeleri bile kıskandıracak seviyede olduğunu gösteriyor.

Operasyon şu ana kadar elde edilen bilgilere göre Adıgey'de Yablanovski, Penejıkuay, Koşhable ve Mıyekuape'de eş zamanlı yapıldı. Gelen bilgilere göre Kabardey-Balkar'dan Yağan İbrahim'inde aynı şekilde gözaltına alındığı öğrenildi.

Karaçay-çerkes Cumhuriyeti ve diğer bölgelerde de operasyonun paralel olarak düzenlendiği olasılığı artmakta.

Muhtelif yerlerden evleri aranarak tutuklanıp Krasnodara götürülen çerkesya Aktivistlerinin akşam saat 22:00'a doğru 16 Aralık 2013 tarihinde birbirinden farklı saatlerde Krasnodar'daki soruşturma komitesinde bulunmaları çağrısı tebliğ edilerek serbest bırakıldılar. Sabah 06:00'dan itibaren başlayan operasyonun Kabardey ayağında Yağan İbrahim'den başka tutuklamalar olup olmadığı henüz bilinmiyor.
________________________
Alıntı: www.cherkessia.net


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.