Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Soçi'de sıkı güvenlik önlemleri... Abhazya sınırı da ablukada.
2014 Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Rusya'nın Soçi şehrinde ve etrafında en üst seviyede güvenlik önlemleri alındı.
Olimpiyat tesislerindeki hazırlıkları denetlemek üzere birkaç gününü şehirde geçiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla kentte ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Olimpiyatların başlamasına 1 ay kala Soçi'ye girişlere sınırlama getirilirken, Abhazya sınırı da önceden belirlenen nedenler haricinde güvenlik koridoruna alındı. Yeni yürürlüğe giren önlemlere göre, Soçi'nin plaka numarasını taşımayan araçların şehre girişi yasaklandı. Buna göre, Soçi'nin girişinde kurulan güvenlik noktalarında araçlar tek tek kontrol edilecek ve diğer şehirlerden gelen ziyaretçilerin araçlarını bırakarak toplu taşıma sistemini kullanması istenecek. Olimpiyat oyunları süresinde Soçi'de sadece resmi taşıtlar, yerel plakalılar ile önceden izin verilmiş araçlar trafiğe çıkabilecek. Alınan bir diğer önlem ise şehre gelen herkesin akreditasyon yaptırmasını öngörüyor. Buna göre, Soçi'ye gelenler otelde konaklıyorsa otel yönetiminden, kendi imkanlarıyla bir evde, ya da yakınının yanında kalıyor ise kayıt merkezlerinden en geç üç gün içinde geçici oturum belgesi alacak. Olimpiyat tesislerini yapan inşaat şirketleri ve çalışanlarının da kentten ayrılması istendi. Soçi'de silah ve her türlü benzer malzeme satışı da yasaklandı. Putin'in imzaladığı güvenlik önlemleri 21 Mart’ta kadar devam edecek. 2014 Kış olimpiyatları 7-23 Şubat tarihlerinde düzenlenecek. Ardından da aynı şehirde Paralimpik Kış Olimpiyatları yapılacak.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.