Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Doku Umarov Öldü mü?

Kuzey Kafkasya internet sitelerinde, "Kafkasya Emiri" ve çeçen savaş kumandanı Doku Umarov’un zehirlendiğine dair haberler yer alıyor.

çeçen gazeteci ve Info Chechen adlı İslami haber portalının yöneticisi Said Deniyev, Ichkeria.info sitesinin daimi okuyucusu olan Nursultan adlı kişiye atıfta bulunarak haberi yaydı.

Nursultan, Ichkeria.info adlı sitedeki yorumunda şöyle yazmış: “Doku, mücahitlerin kışlık üslerinde yapılan teftişler kapsamında bu üslerden birini ziyaret etmiş ve 4 mücahitle birlikte orada kalmış. Diğerleri kendi işine bakmış. Döndüklerinde, Doku çoktan ölmüş.”

Nursultan, bu bilgiye güvenilebileceğini, zira bilginin, Doku’nun kardeşinin yaşadığı Türkiye’den geldiğini söylemiş. Nursultan bu bilgiyi Türkiye’de bağlantıları olan güvenilir bir tanıdığından aldığını dile getirmiş.

Nursultan, sözlerine şöyle devam ediyor: “üsse geri dönen mücahitler, Doku’nun yanında kalanları, onu zehirlemekle suçladı ve ateş açtı. Bir netice hasıl oldu mu, Doku’yu zehirlediklerini itiraf ettiler mi belli değil. Görünüşe göre mesele çok karanlık. Bazı iddialara göre, eğer Doku’nun yanında kalan dört kişinin (veya yalnızca bir tanesinin) Doku’nun zehirlenmesiyle alakası olsaydı, asıl grup üsse dönünceye kadar oradan ayrılır(lar)dı. Bence, çok yakında her şey açığa çıkacak.”

Ichkeria.info adlı sitede yazdığı sonraki yorumlardan birinde Nursultan, Doku Umarov’un ölümüyle ilgili detaylı bilgiyi veren Türkiye’deki şahsın çeçen olmadığını ifade ediyor.

Bilindiği gibi, çeçen Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadırov, Doku Umarov’un ölümüyle ilgili kanıtların olduğunu ilan etmişti. İnterfaks’ın haberine göre, Kadırov’un dayanağı, Kabardey Balkar ile Dağıstan emirlerinin görüşme kayıtlarıydı. Bahsedilen görüşmelerde, Umarov’un ölümü sebebiyle mücahitlere yeni bir lider tayin edileceği konuşuluyordu. (KAFKASEVİ / ZK)

___________________________

 Kaynak: http://ichkeria.info/  ,  http://chechnya.news-r.ru/




Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.