Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Doku Umarov Şehid Edildi

Kafkasya Emirliği'ni destekleyen İnternet sitesi Kavkaz Center, Rusya'nın arananlar listesinde ilk sırada yer alan Kafkasya Emirliği lideri Doku Umarov'un şehit edildiğini duyurdu.

Site, hayatının 20 yılını cihada adayan çeçen liderin  yaşamını nasıl yitirdiği hakkında ise detaylı bilgi vermedi.
Rus yetkililer geçtiğimiz yıllarda birkaç kez Umarov'un öldüğünü duyurmuş, çeçenler bunu hiçbir zaman doğrulamamıştı. çeçen lider ise geçmişte, öldürüldüğünün iddia edilmesinden birkaç gün sonra video kayıtlar yayınlayarak sağ olduğunu bildirmişti.
Kavkaz Center
daha sonra Twitter üzerinden bir de mesaj yayınlayarak, Kafkasya Emirliği'nin liderliğine Doku Umarov'un yerine Ali Ebu Muhammed'in seçildiğini duyurdu.

2006'da lider olmuştu

çeçenistan Sovyetler Birliği'nin 1991'de dağılmasının ardından bağımsızlığını ilan etmiş, Kremlin daha sonra kanlı savaşlar sonucu bölgede yeniden kontrolü sağlamıştı. Doku Umarov da bölgenin daha özerk bir yönetime sahip olduğu 1997 ve 1998 yıllarında çeçenistan Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak görev yapmıştı.

Umarov, Abdülhalim Saydullayev'in Rus ordusu tarafından öldürülmesinin ardından 2006'da çeçenlerin lideri olmuştu. Umarov, aynı yıl öldürülen ünlü çeçen lider Şamil Basayev'e yakın bir isim olarak biliniyordu.

Kadirov: Umarov öldürüldü

öte yandan, çeçenistan'ın Rusya tarafından atanan lideri Ramazan Kadirov da Instagram üzerinden bir açıklama yaparak Umarov'un öldürüldüğünü söyledi.

Kadirov, "Daha önce Umarov'un 2014 Soçi Olimpiyatları için tehdit oluşturmadığını, onu olimpiyat oyunları öncesi öldüreceğimizi söylemiştik. Umarov özel bir operasyonu sonucu öldürüldü." dedi.




Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.