Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Başbakan Erdoğan: Çerkes kardeşlerimizin acı hatıraları hiç kuşkusuz bizim de acımızdır'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Büyük çerkes Soykırımı ve Sürgününün 150. yılında yayınladığı mesajda acıları paylaşarak, "İnkar, red ve asimilasyon dönemi geri gelmemek üzere kapanmıştır" dedi.

TC

BAŞBAKANLIK

öZEL KALEM MüDüRLüĞü

24 MAYIS 2014

Sayın Yaşar Aslankaya

Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı

Büyük çerkes Sürgünü’nün 150. sene-i devriyesinde, çerkes kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları bir kez daha hatırlıyor, acıları bir kez daha yürekten paylaşıyoruz.

İçinde Bulunduğumuz geniş coğrafyanın tüm halkları gibi özgürlüğüne, bağımsızlığına, inançlarına ve değerlerine aşkla bağlı olan çerkes Kardeşlerimiz, 18’inci yüzyıl’da insanlık tarihinin gördüğü en büyük zulümlerden birine maruz kaldılar ve sayısı milyonları aşan şehit verdiler.

Hayatta kalanlar ise, doğup büyüdükleri toprakları terketmek suretiyle uzun bir sürgüne mahkum bırakıldılar.

çerkesler, bu coğrafyanın tüm halkları gibi, ortak bir kaderi paylaştığımız kardeşlerimizdir. Türkiye’nin tarihi çerkes kardeşlerimizle inşa edilmiştir; hiç kuşkusuz gelecek de hep birlikte inşa edilecektir.

77 milyon içinde, her bir kardeşimizin, kendi ana dilini, kendi kültürünü, gelenek ve inançlarını muhafaza etmesi, kendisini hiç bir ayrıma tabi tutulmaksızın bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak hissedebilmesi hükümet olarak uğruna mücadele verdiğimiz bir hedeftir.

İnkar, red ve asimilasyon dönemi geri gelmemek üzere kapanmıştır.

Attığımız adımlarla, her bir kardeşimizin ana dilini konuşabilmesi, öğrenebilmesi ve öğretebilmesi teminat altına alınmıştır.

öz be öz kardeşlerimiz, 77 milyonla birlikte bu vatan topraklarının sahipleri olarak gördüğümüz çerkes kardeşlerimizin acı hatıraları hiç kuşkusuz bizim de acımızdır.

çerkes kardeşlerimizin haklı mücadelesini gönülden destekliyor, bir daha böyle büyük acıların yaşanmaması için, barışın ve adaletin egemen olduğu bir dünya mücadelemizi birlikte veriyoruz.

150. Sene-i Devriyesinde, Büyük çerkes Sürgünü’nde hayatını kaybeden şehitlerimizi; sürgünlerde ölen tüm çerkes kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle yadediyor; Türkiye cumhuriyeti vatandaşı çerkes kardeşlerimizi ve dünya üzerindeki tüm çerkeslere sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum.

Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.