Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

AB'den, Kadirov ve Rus İstihbaratına Yasak
Ukrayna'daki kriz bağlamında oluşturduğu yaptırımlar listesini 15 birey ile 18 şirket ve oluşumu ekleyerek genişleten Avrupa Birliği (AB), çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Ahmedoviç Kadirov ve Rus istihbarat birimlerinin önde gelen isimlerini hedef aldı.

AB Resmi Gazetesi'nde yayınlanan listede, Kadirov'un yanı sıra Rus Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Vasilieviç Bortnikov, Dış İstihbarat Birimi Direktörü Mikhail Efimoviç Fradkov ve FSB üst düzey yetkililerinden Sergey Orestovoç Beseda da yer aldı.

Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri Nikolay Platonoviç Partuşev, Raşid Gumaroviç Nurgaliyev, Boris Grizlov ve Duma üyesi Mikhail Vladimiroviç Degtyarev de AB listesine girdi.

AB, Krasnodar Krai Valisi Aleksander Nikolayeviç Tkaçiov ile ayrılıkçılar tarafından oluşturulan Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin liderlerinden Pavel Gubarev, "Dışişleri Bakanı" Ekaterina Gubareva, "Savunma Bakan Yardımcısı" Fedor Berezin'i de yaptırım listesine dahil etti.

Ayrılıkçı bölgelerden Serhi Anatoliyoviç Zdriliuk ve Vladimir Antyufeyev de listeye eklendi.

Ayrılıkçı hareketleri hedef alan AB listesinde, aralarında "Donetsk Halk Cumhuriyeti", "Lugansk Halk Cumhuriyeti" ve "Novorssiya Federal Devleti"nin de bulunduğu 9 oluşum yer aldı.

AB'nin listeye eklediği ve sahiplikleri Ukrayna yasalarına aykırı olarak el değiştiren şirket sayısı da 9 oldu. Bu şirketler arasında ticari limanlar ve içki fabrikaları gibi kuruluşlar bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı ise yaptırımlara tepkisini, “AB, ilave yaptırımlar  konusunda bir kez daha Washington'un yolundan giderek, uluslararası güvenlik alanındaki işbirliğini tehlikeye atmıştır” sözleriyle belirtti.


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.