Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Abhaz Şehit ve Gazilere 20 Yıl Sonra Madalya
Abhazya Devleti Savunma Bakanlığı, Abhazya Zaferi'nin 20. yılı anısına düzenlenen 1992-1993 yıllarında Abhazya bağımsızlık savaşına Türkiye'den katılarak şehit olanların aileleri ve gazilere onur madalyası gönderdi.

İnegöl Abhaz Derneği'nde düzenlenen törende Abhazya savaşına katılan İnegöllü şehit Vedat Akar Kozba'nın kardeşi Necat Akar Kozba'ya ve savaş gazileri Arda Argun ile Münir Kaner Şapsığ'a madalyaları verildi. Abhazfed Genel Başkanı Cengiz Koç Aşba, 150 yıl önce büyükdedelerinin çok sevdikleri vatanlarından zorla çıkarılarak sürgün ve göçe uğratıldıklarını belirterek, "Bu atalarımız son nefeslerine kadar anavatanlarının hasretiyle yeni vatan kabul ettikleri Anadolu toprakları içinde gerektiğinde canlarını esirgemediler. Onların torunları olan bizler, onların anlattıkları Kafdağı'nın ardındaki masalsı ülkelerinin diliyle ve öyküleriyle büyüdük. 22 yıl önce bu madalyaları vermekten onur duyduğumuz kardeşlerimiz bu hikayelerde duydukları ata vatanlarına özgürlük, bağımsızlık kazandırmak için 1992 yılında Abhazya'ya giderek savaşa katılmışlardır. Şehitlerimiz ve gazilerimizin yapmış oldukları istiklal ve bağımsızlık savaşı sonrasında bugün adımızı taşıyan özgür ve bağımsız bir vatanımız varsa bu herkesten çok bu kardeşlerimiz sayesindedir." açıklamasında bulundu.

Abhazfed Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Atilla Sağım Askharaa savaş gazisi Münir Kaner Şapsığ'a madalyasını tesliminde, "Abhazya savaşı gazilerimiz, şehitlerimizin silah arkadaşlarıdır ve onların bizlere emanetleridir. Onlar Abhazya'nın ve Abhaz camiasının kahraman evlatları, hepsi son nefesimize kadar gönlümüzün en güzel yerinde oturacaklardır." dedi.

İnegöl Abhaz Derneği Başkanı Erdoğan Akalın Achuzba ise "İnegöllü şehidimiz ve gazilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Onların ata vatanımıza karşı yaptığı fedakarlık sonsuza kadar unutulmayacaktır." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.