Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

ÇİÇ Başbakanı'ndan, Türkiye'ye Destek Mesajı

çeçen Cumhuriyeti İçkerya Başbakanı Akhmed Zakayev, Rus uçağının düşürülmesi konusunda Türkiye'ye destek verdi.

çeçen Cumhuriyeti İçkerya Başbakanı Akhmed Zakayev, yaptığı açıklamada "çeçen Cumhuriyeti İçkerya hükümeti Türkiye'nin, provokatif biçimde defaatla sınırlarını tecavüz eden Rusya'ya karşı ivedilikle yanıt verme hakkı olduğunu deklare etmektedir." dedi.


Konuyla ilgili yazılı bir mesaj yayınlayan Zakayev, "çeçen Cumhuriyeti İçkerya hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti halkı ve hükümetine yönelik koşulsuz desteğini ilan etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-16 uçağının pilotu, 24 Kasım 2015 günü Rus SU-24 uçağını havadan havaya attığı bir füze ile Türkiye Cumhuriyeti hava sahası içerisinde düşürmüştür.

Geride kalan iki aylık sürede, Rus savaş uçakları Türkiye Cumhuriyeti hava sahasını defalarca kez ihlal etmiş, Türk askeri ve siyasi kanadının protesto notalarına karşın Rus tarafı ya bu uyarılara usulüne uygun biçimde yanıt vermemiş ya da bu uyarıları görmezden gelmeyi tercih etmiştir.

çeçen Cumhuriyeti İçkerya hükümeti, bir NATO üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, provokatif biçimde defaatle sınırlarını tecavüz eden Rusya'ya karşı NATO Şartı'nın 5. maddesine uygun olarak ivedilikle yanıt verme hakkı olduğunu deklare etmektedir" denildi.

    Açıklamada, çeçen Cumhuriyeti İçkerya hükümetinin, bazı Batılı devletlerin, uluslararası hukukun tüm norm ve prensiplerini ihlal eden Putin'in Rusyası'nı uygar ulusların terörizmle mücadelesine ortak etme çabalarını anlaşılmaz bulduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında: "çeçen hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Rus SU-24 uçağını düşürerek tüm dünyayı Batı'nın Putin'in Rusyası ile inşa etmekte olduğu utanç verici bir ittifaktan kurtardığını düşünmektedir. Putin'in uluslararası ilişkilerde son derece kirli ve küstahça kendisini gösteren politikalarının özünü bilerek, Rusya'nın gıda ticaretine son verme, ortak iş projelerini dondurma, Türk Akımı projesinin durdurulması, nükleer santrallerin inşasının durdurulması gibi Türkiye'ye yönelik açıkladığı ambargolarla sınırlı kalmayacağını biliyoruz.

çeçen Cumhuriyeti İçkerya hükümeti, Rusya'nın daha önce çeçenya'da, Gürcistan'da ve Ukrayna'da uyguladığı savaş terörü yöntemlerini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı da uygulamaktan imtina etmeyeceğine inanmaktadır. Bu bağlamda, bugün NATO ivedi biçimde Türkiye Cumhuriyeti ile dayanışmaya geçmeli ve Putin'e NATO üyesi tüm ülkelerin çıkarlarının ve güvenliklerinin yasal prensipler temelinde savunulduğunu göstermelidir" denildi.



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.