Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

'Putin Beslan’ın celladı' Tişörtüne Verilen Cezalara Yumuşatma
RIA Novosti ajansında yer alan bilgiye göre, Kuzey Osetya Yüksek Mahkemesi Beslan'daki terör saldırısı kurbanlarının anneleri için verilen cezaları yumuşatma kararı verdi.

Davalı anneler Beslan trajedisinin anma günü olan 1 Eylül'de anma töreninde "Putin - Beslan celladı" yazılı elbiseleri ile gazetecilerin önünde görüntü vermişlerdi.

İdari Kanunu (polise itaatsizlik) Bölüm 1. maddesi 19.3 uyarınca Sağ Sahil bölge mahkemesi Beslan şehri Pravoberejniy ilçe mahkemesi, protestoya katılan Janna Sirihova ve Emma Tagaeva’ya hakkında her birine 20 bin ruble (yaklaşık 300 dolar) ve kalan 6 kadına 500 ruble (yaklaşık 7 dolar) para cezası vermişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Beslan trajedinin ana suçlusu olarak protesto eden Emilia Bzarova, Svetlana Margieva, Zemfira Tsirihova ve Emma Kesaeva hakkında ise mahkeme 20 saat çalıştırma cezası vermişti.

Rusya Yargıtay’ının bu kadınlara verilen cezaları önemli ölçüde azalttığı bildirildi.

Beslan trajedisi 1 Eylül 2004 tarihinde yaşanmış ve bu olayda 777 çocuk olmak üzere bin 100 'den fazla insan çeçen komutan Şamil Basaev’a bağlı militanlar tarafından rehin alınmıştı. Vladimir Putin’in emriyle başlatılan kurtarma operasyonunda çoğunluğu çocuk olmak üzere 300'den fazla kişi öldürülmüştü.


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.