Arama

Abhazya'da Patlama: 2 Ölü, 60 Yaralı
Abhazya’daki askeri bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamada bölgede bulunan 2 Rus turist yaşamını yitirdi, 60 kişi yaralandı. Yaralılardan 35'i Rus.
Abhazya'nın Gudata bölgesindeki Primorskoye köyünde bulunan savunma bakanlığına ait bir mühimmat deposunda 2 Ağustos öğleden sonra bir patlama meydana geldi. Abhazya Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü Mizan Lomiya patlamada 2 Rus turistin öldüğünü söyledi.

Lomiya "Bölgede faytonla gezintiye çıkan üç kişi aranıyordu, ikisinin cesedini bulduk. Biri 1970 doğumlu Yelena Polyakova, diğeri 1962 doğumlu Yelena Timofeyeva. İkisi de St. Petersburg'dan. 1954 doğumlu Lyudmila Dmitriyeva da patlamada kolunun kırılması nedeniyle hastaneye kaldırıldı" dedi.

Rusya'nın Abhazya Büyükelçiliği açıklamaları doğruladı.

'çOĞU HAFİF YARALANDI'

Sputnik'e konuşan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Rustam Zantarya, olayda bazıları ağır, 60 kişinin yaralandığını söyledi.

Zantarya "Son tahminlere göre 2'si çocuk 60 yaralı var. çoğunluk hafif dereceli yaralar aldı. Yalnızca 2 veya 3 kişi ağır yaralandı, ancak hayati tehdit yok" dedi.

Zantarya, yaralanların çoğunun bölgeye tatil için gelen turistler olduğunu ve patlama sırasında etrafa saçılan şarapnel, cam ve taşlardan dolayı yara aldıklarını ifade etti.

Rusya'nın Abhazya Büyükelçiliği'nin Facebook sayfasından yapılan açıklamada da yaralananlardan 35'inin Rus turistler olduğunu ve 27'sinin hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi.



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.