Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

EĞİTİM YASASI’NI, YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ DUMA’DAN 2 GÜNDE GEÇİRDİLER
Rusya Federasyonu eğitim sisteminde değişiklik yapılmasını öngören 438863-7 sayılı Kanun Taslağı Devlet Duması’nda 2 gün üst üste yapılan yıldırım görüşmelerle yangından mal kaçırır gibi kabul edilerek, Meclis sürecini tamamladı.
Rusçayı mecburi eğitim dili haline getiren, Cumhuriyetler’de kullanılan ulusal dilleri ise kısıtlı saatlerde seçmeli hale getiren 438863-7 sayılı Yasa Tasarısı, Duma’da dün ve bugün üst üste yapılan 2 ve 3. görüşmelerde de kabul edilerek yasalaşma yolundaki sürecini neredeyse tamamladı. Yasa tasarısı her iki oylamanda da tüm partilerin mutabakatıyla geçti. 24 Temmuz 2018 Salı günü yapılan 2. oylamada oturuma katılan 373 milletvekilinden 371’i yasaya olumlu oy verirken, 2 milletvekili çekimser oy kullandı. 25 Temmuz Çarşamba günü (bugün) yapılan 3. oylamada ise oturuma katılan 390 milletvekilinden 388’i yasa lehinde oy verirken, yine 2 milletvekili çekimser oy kullandı. Üç defa onay alarak Duma’daki yasal sürecini tamamlayan tasarı şimdi de Federasyon Konseyi’nde görüşülecek. Tasarının Federasyon Konseyinden geçmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Tasarı daha sonra devlet başkanının onaylamasıyla yürürlük kazanacak.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.