Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Putin de İmzaladı ve Yeni Eğitim Yasası Yürürlüğe Girdi
“Rusya Federasyonu’nda Eğitim”i düzenleyen Federal Yasanın 11 ve 14. Maddelerinde değişiklik yapan kanun yürürlüğe girdi.
25 Temmuz 2018 tarihinde Devlet Duması tarafından üçüncü kez kabul edilen “Rusya Federasyonu’nda Eğitim”i düzenleyen Kanun, 28 Temmuz 2018 tarihinde de Rusya Federasyonu Federasyon Konseyi tarafından onaylandı. Yasa 3 Ağustos 2018 tarihinde Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.Belge, Rusya Federasyonu halklarının okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim esnasında anadilde eğitim alma standartlarını düzenliyor. Düzenleme, Rusya Federasyonu halklarının, cumhuriyetlerin resmi dillerini öğrenme hakkını ifade ederken; Anayasa’da “devlet dili” olarak zikredilen Rusçayı artık bütün Rusya Federasyonu halklarının anadili olarak tanımlıyor. Buna göre Rusya Federasyonu halklarına ana dili olarak kendi yerel dilini seçmenin yanı sıra Rus dilini de anadil olarak seçme hakkı veriyor. Belgeye göre, eğitimde kullanılan dil tamamen Rusça olurken, reşit olmayan öğrencilerin Rusya Federasyonu’na bağlı diğer etnik cumhuriyetlerin devlet dillerini okuyabilmeleri ise ebeveynlerinin kayıt sırasında yapacakları tercihle ancak mümkün olabilecek. Okul öncesi eğitim, ilköğretim ve orta öğretimdeki öğrenciler reşit olmamış kabul ediliyor.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.