Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

KABARDEY-BALKAR VATANDAŞI BİR KIZ MOSKOVA’DA GÜVENLİK GÜÇLERİNCE ALINDIĞI GÖZALTINDA KAYBOLDU
Moskova Memorial’a müracaat eden Kabardey-Balkar Cumhuriyeti vatandaşı bir kişi ablasının göz altında kaybolduğunu söyledi.

Regina Migirova (30) isimli kadının kardeşi olduğunu söyleyen Yaroslav Migirov, kardeşinin, Moskova'da sabahın erken saatlerinde dairesine giren güvenlik güçleri tarafından bilinmeyen bir yere götürüldükten sonra ortadan kaybolduğunu söyledi.

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti vatandaşı 29 yaşındaki Yaroslav Migirov(29), kız kardeşini bulmalarına yardımcı olmaları için Memorial İnsan Hakları Merkezi'ne müracaat etti. Regina’nın pazartesi sabah saat beşte kendisini aradığını ve kısmen sivil giysili, kısmen kamuflajlı üniformalı, bazıları maskeli, bir grup insanın Moskova’da yaşadığı dairenin kapısını kırdığını söyledi.

Yaroslav Migirov, bu sözlerden sonra kız kardeşinin konuşmayı kestiğini ancak telefonun açık kaldığını, buradan kimliği belirsiz kişilerin daireye girdiğini ve onu bilinmeyen bir yöne götürdüklerini duyduğunu söyledi. 

Yaroslav Migirov bundan sonra kardeşi Regina'yı telefonla aramaya devam ettiğini, birkaç saat boyunca ulaşamadığını, telefonlarını açmadığını söyledi. Ancak saat 11.30 civarında Yaroslav kız kardeşi ile telefonda görüşebildi. Kızkardeşinin kendisine, "Göç İdaresi yanlışlık yaptı, her şey yolunda, dışarı çıkıp seni arayacağım" dedikten sonra telefonun kapandığını söyleyen Yaroslav, “Ancak Regina bir daha aramadı ve ben onun nerede olduğunu bilmiyorum” dedi.

Erkek kardeş, beş yıl önce Moskova’da bir daire kiralayan Regina’nın, FMS (Federal Göç İdaresi) ile bu zamana kadar hiçbir problemi olmadığını da söyledi.

Göç İdaresi çalışanlarının niçin Regina’nın dairesinin kapısını kırıp akrabalarıyla iletişim kurmasını engelleyerek bilinmeyen bir yere götürdüğü hakkında henüz bir bilgi edinilemedi.

Konuyla ilgili olarak Memorial’in web sayfasında bugün, “Daireye zorla girme izninin kimden alındığını, nasıl bir belge sunduklarını ve kızı neyle suçladıklarını bilmiyoruz” açıklaması yer aldı.

----------------------
Kaynak: https://www.kavkaz-uzel.eu , 1 Eylül 2019


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.