Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Kafkasevi.com Rusça Yayına Başlıyor
 
Merhaba saygıdeğer okurlar,
 
Bundan sonra arada bir bu sütunlarda sizlerle birlikte olacak, kafkasevi.com’un faaliyetlerini mevzu edeceğiz.
İlişkilerimizi, yaptıklarımızı ve yapmak istediklerimizi editörün gözüyle  anlatacağız sizlere.
***
Kafkasevi.com, Ekim 2007’den bu yana sürdürdüğü deneme yayınlarını 21 Mayıs 2008 itibariyle tamamlayıp,  rutin yayın sürecine geçmiş bulunuyor. Bu zaman zarfında bizi sabırla izleyen ve katkıda bulunan, yazdığı maillerle moral destek sağlayan siz değerli dostlarımıza candan teşekkür ediyoruz.
Geriye dönüp, geçen zamanın küçük bir muhasebesini yaptığımızda, az bir yol almadığımızı görüyoruz kafkasevi.com olarak. Bu zaman zarfında web sitemizi kurduk, teknik aksaklıklarımızı epeyce bir düzelttik, pek çoğu özgün ve tercüme olmak üzere 2000 sayfayı aşkın da doküman yükledik serverımıza.
Ardından, Kafkasya merkezli hızlı ve güncel veri akışını sağlamak için bir haber merkezi oluşturduk bünyemizde. Bildiğiniz gibi, artık haber ajansı gibi de çalışıyor, Kafkasya’dan günlük haberler aktarabiliyoruz sizlere. Nasıl zorlu bir işe soyunduğumuzun farkındayız tabii ki. Bunun finişi olmayan bir yarış olduğunu iyi biliyoruz. Bundan sonra, bıkmadan, usanmadan haber üretecek, bir haberi servise koyar koymaz unutup, diğer haberin peşine düşeceğiz.  Bu da bizi oldukça zinde tutacak tabii. Olsun, bizim de istediğimiz bu zaten.
Bu arada işlenerek yüklenmeyi bekleyen binlerce sayfa dokümanı da peyder pey hizmetinize sunacağımızı hatırlatmak isteriz.
 
Rusça Yayınlara Başlıyoruz
Kafkasevi.com önümüzdeki ay çıtayı biraz daha yükselterek, Rusça yayına başlıyor. Böylece, hedef kitlemize ulaşmada önemli bir aşama daha kat etmiş olacağız.
Rusça sayfalarımızla Rusya ve Kafkasya’ya hitap etmeyi planlıyoruz elbette. Bu bölgelere iletmek istediğimiz mesajların ne kadar çok olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur. Diasporadaki birikimlerimizi paylaşmak istiyoruz bölge insanlarıyla. Diaspora tarihimizi anlatacak, diasporadan haberler verecek; Rusya, anavatan ve yeni gelişen olaylar hakkındaki düşüncelerimizi aktaracağız bu platformdan takipçilerimize. Zincirin önemli bir eksik bir halkası daha tamamlanmış olacak böylece. Rusça sayfalarımızın 6 aylık bir süre sonunda rutin yayına geçmesini planlıyoruz.  
Sonrada sıra İngilizce sayfalarımıza gelecek pek tabii ki. 2009’un başında da İngilizce test yayınlarına geçebilmeyi umut ediyoruz.
Bütün yaptığımız ve yapmak istediğimiz bu işleri,  kalite ve verimlilikle taçlandırabilirsek eğer, istediğimiz etkinin asıl o zaman doğacağını iyi biliyor, bu bilinçle dört elle sarılıyoruz işimize.
İlerleyen günlerde daha güzel haberlerle karşınızda olabilmek ümidiyle, şimdilik hoşça kalın. 
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
EDİTöR