Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
ÇERKES KİMLİĞİ-TÜRKİYE’NİN SORUNLARI
 
Yazar     : Yalçın Karadaş
Yayınevi: Sorun Yayınları, Akbıyık Değirmeni Sk. 33/A Sultanahmet-İSTANBUL
Tel          : 0212 6388182 sorunkolektif@gmail.com, www.sorunyayinlari.net
Türü       : Deneme,
Sayfa     : 256 sayfa
Fiyatı      : 15 TL.
ISBN      : 978-975-431-176-1
 
"İngiliz emperyalizminin çıkar ve yönlendirmesi ile hareket eden, dünyanın en gerici sistemlerinden çarlık Otokrasisi ile Osmanlı Devleti arasında "sosyal kaderi" belirlenen çerkes halkı örsle çekiç arasında kalarak ulusal, sosyal ve evrensel kurtuluş yolunda çok büyük travmalar, dram ve trajediler yaşamış bir halktır.
çerkes halkının büyük bir bölümü bulunduğumuz coğrafyada yaşamaktadır. çerkesler anavatanları Kafkasya'da ve Türkiye'de çok yönlü ve karmaşık sorunlarla karşılaşmaktadır. çerkesler yaşadıkları sorunları tartışmakta ve bir "çıkış yolu" aramaktadırlar.
Yalçın Karadaş, konuyu ve sorunları tartışmakta; iddialarının arkasında durmaktadır.
O aynı zamanda yaşadığımız coğrafyadaki sosyal, kültürel ve meslekî sorunlara karşı da son derece duyarlı bir mimardır.
Dünyadaki tüm halkların kendi anadillerinde konuşması, tarih, dil, kültürlerini geliştirip koruması ve kendi aydınlanmasını gerçekleştirmesi son derece önemlidir. Kapitalist yabancılaştırma ile dayatılan asimilasyoncu, yoz ve kozmopolit "kültür" politikalarının yenilgisi bu temelde bir anlam kazanacaktır." (Yayınevinin Hazırladığı Tanıtım Metnidir)