Umarov'un Sözcüsü: 'Patlamalardan FSB Sorumlu'
 
İki metro istasyonunda yaşanan terör saldırısı sonrasında Moskova'dan önemli bir açıklama geldi.
Rusya'nın başkenti Moskova'da iki metro istasyonunda yaşanan terör saldırısının ardından tüm gözler çeçen direnişçi lider Doku Umarov'a çevrilirken, beklenen açıklama bugün geldi.

Gürcistan'ın Rusça yayın yapan Pervıy Kavkazski televizyon kanalına Umarov'un sözcüsü olduğunu iddia eden bir kişi açıklama yaptı. Kanala banttan konuşan çeçen militan, "Benim açıklamalarım resmi . Moskova'daki patlamalardan Rus İstihbarat Servisi ( FSB) sorumlu. FSB'nin bu olaylarla bağlantısı var" iddiasında bulundu.

Umarov'un sözcüsü terör saldırılarıyla ilgili bizzat Rusya Başbakanı Vladimir Putin'i suçladı. Putin'e atfen çeçen militan, "Siz tüm bunları kendi prestijinizi yükseltmek için yapıyorsunuz. Görev sürenizin uzatılması amacıyla toplumun size oy vermesi için yapıyorsunuz." iddialarında bulundu.

çeçen vatandaşı "Dünyanın en aşağılık yaratığı" diye Putin'e yönelik hakarette de bulunarak, çok sayıda insanın kanını döktüğünü iddia etti. Umarov'un "sözcüsü", "Hiçbir terörist ve hiçbir çeçen'in kendi gücünü göstermek gibi bir niyeti yok. Terör savaşı ve benzer patlamalar bize gerekli değil. Bu savaşı kimse istemiyor. Biz böyle bir savaştan yana değiliz" dedi.

Pervıy Kavkazski tv kanalı, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili tarafından Moskova'ya karşı propaganda amacıyla 2009 yılında kurulmuştu. (KAFKASEVİ)